Ukmergėje bus atliekamos akių vokų plastinės operacijos

Gedimino Nemunaičio nuotr. Prireikus pakelti akių vokus, tai bus galima atlikti Ukmergėje. Gedimino Nemunaičio nuotr. Prireikus pakelti akių vokus, tai bus galima atlikti Ukmergėje.

Nuo balandžio 20 d. Ukmergės ligoninės Konsultacijų poliklinikoje pradės dirbti nauja okulistė Kristina Kruopaitė-Brazienė.

Gydytoja ne tik dirbs poliklinikoje, bet ir nuo gegužės mėnesio Ukmergės ligoninėje operuos – atliks akių vokų pakėlimo plastines operacijas.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka informavo, kad akių vokų pakėlimo operacija gali būti kompensuojama iš PSDF biudžeto – pacientui už tai nereikia mokėti. Tačiau tik tais atvejais, kai operacija yra atliekama ne kosmetiniu tikslu, o pagal medicinines indikacijas.

Nustatyti, ar yra medicininių indikacijų konkrečiai operacijai, gali tik gydytojas specialistas konsultacijos metu.

Jei gydytojas nustato, jog akių vokų raukšlių ir odos perteklius sukelia sveikatos problemų, trukdo regėjimui, ši operacija yra 100 procentų apmokama iš PSDF biudžeto.

Tokia operacija priskiriama dienos chirurgijos paslaugai, po kurios pacientas išleidžiamas į namus.

Akių vokų oda yra pati ploniausia, todėl, organizme mažėjant kolageno, oda praranda elastingumą, vokai, veikiami gravitacijos jėgų, pasmunka žemyn.

Vokų plastinė operacija atliekama, kai vokai trukdo matyti, sukelia nemalonius pojūčius arba kai pacientas skundžiasi akių vokų paburkimu, sunkumu, akių nuovargiu, galvos skausmu dėl nuolatinės įtampos kaktoje, keliant antakius, stengiantis išlaikyti kuo plačiau atmerktas akis.

Anot specialistų, operacija yra neskausminga, trunka apie 1 valandą, atliekama su vietine nejautra. Odos pjūviai daromi viršutinio voko raukšlėje ir po kelių savaičių randai tampa sunkiai įžiūrimi. Pacientas tą pačią dieną po operacijos vyksta namo.

Procedūra atliekama tiek vyrams, tiek moterims. Vokų operacijos rezultatai priklauso nuo odos, vokų pažeidimo laipsnio, genetikos, pacientų žalingų įpročių.

Manoma, kad užkritusius viršutinius akių vokus nulemia žmogaus genetika. Ši problema kartais pradeda ryškėti nuo 35 m. Užkritusių viršutinių akių vokų operacija patenka į populiariausių plastinių operacijų penketuką.

Į gydytoją oftalmologą reikėtų kreiptis, kai ima varginti minėti simptomai. Akių ligų gydytojas įvertins, ar operaciją jums bus galima atlikti, ar ji pagerins esamą situaciją.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas sakė, kad kol kas naujoji gydytoja K. Kruopaitė-Brazienė mūsų gydymo įstaigoje dirbs tik ketvirtadieniais.

Didelio pasiruošimo, pasak  R. Civilkos, naujoms operacijoms nereikėjo – įsigijo tik joms reikalingų instrumentų.

Apie didesnius planus, susijusius su plastinėmis operacijomis Ukmergės ligoninėje, nekalbama.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų