Spausdinti šį puslapį

Tarptautiniame konkurse – sidabras

Ukmergės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“. Ukmergės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“.

Graikijoje, Kalamatos kurortiniame mieste, vykusiame tarptautiniame chorų festivalyje-konkurse puikiai pasirodė Ukmergės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“, vadovaujamas Daivos Petrikienės. Kolektyvas  tapo festivalio-konkurso „Kalamata‘2015“ sidabro diplomo laureatu.

Konkurse dalyvavo 41 kolektyvas iš 14 pasaulio šalių.

Tarptautinė organizacija „Interkultur“ pasaulinio lygio festivalius-konkursus rengia įvairiose pasaulio šalyse.

„Cantilenos“ dainininkės Kalamatoje buvo vienintelės Lietuvos atstovės. Į Graikiją jos pakviestos pateikus paraišką, įrašus, rekomendacijas. Ukmergiškės pačios pasirinko konkurse dalyvauti „B“ kategorijoje, bet dėl muzikinių pasiekimų joms pasiūlyta dalyvauti aukščiausioje, „A“, kategorijoje, kurioje dalyvavo 8 kolektyvai.

„Cantilenoje“ – 12 dainininkių, į Graikiją vyko 9, tačiau ir sumažėjęs kolektyvas paliko įspūdį žiūrovams. Konkurse jos nurungė žymiai didesnius chorus ir buvo pakviestos dalyvauti viename iš dviejų baigiamųjų koncertų.

Ukmergiškės pasakojo, kad sausakimšoje salėje vykusiame koncerte dainuoti teko su Brazilijos, Graikijos ir Rusijos atstovais. Koncerte dainininkės skudučiavo, dainavo autentišką sutartinę, lietuvių autorių kūrinius. Taip pat pristatė Lietuvą, pasakojo apie dainų šventes, lietuvių liaudies dainas, sutartines...

Pasipuošusios tautiniais rūbais dainininkės dalyvavo eisenoje. Graikams labai patiko tautiniai kostiumai, nuometai, galvos apdangalai: ukmergiškės sulaukė daug dėmesio.

Renginyje reikėjo sudainuoti kitos tautos dainą originalo kalba. Austrų choras pasirinko lietuvių liaudies dainą „Anoj pusėj Dunojėlio“. Dainininkės pasakojo, kad užsienyje lietuvių chorinė muzika populiari. Užsieniečiai dainuoja Vytauto Miškinio, Vaclovo Augustino, Jono Tamulionio dainas.

Pasidžiaugta šiltu organizatorių priėmimu. Kalamatos savivaldybė pasirūpino transportu nuvykimui į koncertus, konkursus, kolektyvui buvo paskirta savanorė.

„Cantilenos“ vadovė D. Petrikienė dėkojo kolektyvo narėms ir linkėjo eiti į priekį. Už paramą vykstant į Graikiją dainininkės dėkojo rajono savivaldybei, Kultūros centrui ir jo direktorei Rasai Graužinienei, ūkininkui Valentinui Geniui, vertėjai Vaidai Zlatkutei.

Kolektyvo koncertą ukmergiškiai galėjo išgirsti Švč. Trejybės bažnyčioje lapkričio 6 dieną.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)