Spausdinti šį puslapį

Viešnią vaišino sliekais...

Pelėdžiukė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pelėdžiukė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergiškis Raimondas Petronis praėjusią savaitę savo namuose turėjo labai neįprastą viešnią.

Sliekais vaišino ir vandeniu girdė atklydusią pelėdžiukę.

Bugenių gatvėje gyvenantis R. Petronis sakė, kad į jo kiemą kartais atkeliauja laukinių gyvūnų, juk netoliese – miškas. Tačiau pelėda atklydo pirmą kartą. Vyras ją pastebėjo tupinčią šalia malkinės. Buvo visa šlapia, susigūžusi. Pamanė, kad serganti. Įdėjo į dėžutę ir parsinešė namo.

Paskambinęs gamtosaugininkams išsiaiškino, kad pelėdžiukė greičiausiai sveika. Tačiau dienos metu, kaip ir visos pelėdos, nieko nemato ir tik todėl yra tokia pasyvi.

Ukmergiškis į dėžutę įdėjo sliekų, į indelį pripylė vandens ir nutarė viešnią laikyti iki vakaro. Sakė, kad paukštis jautėsi visai gerai – sulesė kelis sliekus ir išgėrė visą vandenį.

Kaip ir patarė aplinkosaugininkai, sutemus nelauktą viešnią su visa dėžute ukmergiškis išnešė į lauką ir pastatė ant žemės. Netrukus ši suplasnojo ir dingo tamsoje.

Petronis pasakojo pelėdą iš arti matęs ir net rankose laikęs pirmą kartą. Kadais sodyboje Širvintų rajone buvo sumanęs iškelti pelėdoms inkilą. Tačiau jame taip niekas ir neapsigyveno. O štai dabar atskrido tiesiai į namus...

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)