Spausdinti šį puslapį

Sugrįžo su laimėjimais

Viena iš konkurso pirmos vietos laimėtojų – jaunoji pianistė Mingailė Pašilytė (mokytoja Rūta Driukienė). Asmeninio archyvo nuotr. Viena iš konkurso pirmos vietos laimėtojų – jaunoji pianistė Mingailė Pašilytė (mokytoja Rūta Driukienė). Asmeninio archyvo nuotr.

Italijoje, Roseto degli Abruzzi mieste, neseniai vyko tarptautinis muzikų konkursas. Jame puikiai pasirodė grupė Ukmergės meno mokyklos Muzikos skyriaus auklėtinių, kurie pelnė įvairių apdovanojimų.

Į šią kelionę mokiniai vyko lydimi mokytojų Rūtos Driukienės, Angelės Adamonienės, Zitos Kamarauskienės ir Danutės Pliskienės. Konkurse dalyvavo įvairiais muzikos instrumentais grojantys jaunieji atlikėjai iš visos Europos.  

Meno mokyklos pianistės Mingailė Pašilytė ir Akvilė Miškinytė džiaugiasi iš konkurso parvežtais pirmos vietos laimėjimais. Akordeonistai Simas Danielius – pirma vieta, antromis – Tautvydas Pakėnas ir Augustina Kerulytė, kurios mokytojas – Antanas Pocius.

Sėkmė tarptautiniame konkurse lydėjo ir violončelininkę Adelę Unikauskaitę, o Ričardas Kamarauskas, grojantis klarnetu, pripažintas vienu iš geriausių jame dalyvavusių moksleivių.   

„Konkursas vyko kurortiniame miestelyje, vaikai grojo tokioje salėje, kur visai čia pat, už stiklinės sienos, matosi jūra. Taigi koncertavo lyg ant jūros kranto... Tai buvo išties neįprasta“, – įspūdžiais džiaugėsi mokytoja R. Driukienė.

Pasak jos, mokiniai laimingi gavę ne tik diplomus, bet ir taures, priminsiančias apie šį svarbų ir gražų renginį. 

Iš Italijos sugrįžę ukmergiškiai prizines vietas įvairiuose konkursuose, tarp kurių – ir tarptautiniai, laimi nebe pirmą kartą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)