„Ukmergės priešgaisrinėj tarnyboj radau pašaukimą“

R. Lukošius atsisveikino su Ukmergės priešgaisrine gelbėjimo tarnyba. Autorės nuotr. R. Lukošius atsisveikino su Ukmergės priešgaisrine gelbėjimo tarnyba. Autorės nuotr.

Antradienį Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje surengtas atsisveikinimas su jos viršininku Rimvydu Lukošiumi. Kolektyvui ir svečiams ilgametis vadovas žadėjo net ir išėjęs kiek įmanoma prisidėti prie tarnybos veiklos.

Rugpjūčio 11 d. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktorius pasirašė įsakymą dėl vidaus tarnybos pulkininko leitenanto R. Lukošiaus atleidimo iš vidaus tarnybos. Viršininkas sako užtarnauto poilsio išeinantis savo noru – niekieno neverčiamas ir neprašytas.

„Viskam turi būti pabaiga, – susirinkusiems kolegoms kalbėjo jis. – Daug nuveikta ir pasiekta, ir tikiuosi, kad tradicijos, darbai bus tęsiami. Kolektyvą palieku ramus – jis viską gali padaryti, o ateinanti nauja karta yra jauna, raštinga, turi sumanymų. Ji sugeneruos mūsų idėjas.“ 

Ugniagesio karjerą R. Lukošius pradėjo 1975 metais. Jis pasakojo, jog darbui vidaus reikalų organuose atiduoti beveik keturiasdešimt vieni metai. Vadovaujant Ukmergės rajone – 34. Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, kurios pavadinimai keitėsi, susikūrė 1996 m. Nuo tada dirbo jos vadovu.

2000 metais Ukmergės ugniagesiai persikėlė į naują – dabartinį tarnybos pastatą. Čia darbuotojai galėjo džiaugtis visai kitomis darbo ir poilsio sąlygomis. Viršininkas rūpinosi šiomis statybomis, jo dėka atnaujintas tarnybos transporto parkas. Užmezgus santykius su kolegomis Vokietijoje, gauta reikalingos įrangos.

Dėkodami vadovui, kolegos vardijo ir kitus jo nuveiktus darbus. Tačiau jis pats visų nuopelnų neprisiima. „Kartu daug padarėme, rengdami Ukmergėje priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pastatą, bazę. Prisidėjom kuriant ir valstybinę, ir kaimo ugniagesių komandas“, – apie kolektyvo pastangas sako pašnekovas. 

„Tie metai nepraėjo be žymės, nes Ukmergės priešgaisrinėj tarnyboj radau pašaukimą“, – prisipažino jis. Prisiminė tarnybos Ukmergėje pačią pradžią, dalijosi darbo akimirkomis, pasakojo apie kuriozus ir to meto skaudulius. „Pamenu: atėjau dirbti – pirmas gaisras, o mašina neužsiveda... Gaisrinė tada išvis neturėjo autoriteto, buvo vadinama alkoholikų gūžta... Būdavo, eina ugniagesys, rankoj – „baltos“ butelis. Arba atsibudo ryte ir neprisimena, kad vakar buvo gaisre. Tai, deja, – tikri faktai... Pamažu šitą blogybę išgyvendinom“, – sakė R. Lukošius. 

Darbo kartu su vadovu metus apžvelgė jo pavaduotojas Dainius Vyšniauskas. „Viršininkas visada pasižymėjo reiklumu ir principingumu. Su juo dirbti nelengva, privalėjom rodyti aukštus darbo rezultatus“, – šypsojosi jis. 

Rezultatai neliko nepastebėti. 2014 m. atlikus Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos kompleksinį patikrinimą, ukmergiškių parengtumo lygis buvo įvertintas 95 balais iš šimto. Tais metais ji pripažinta geriausia apskrities tarnyba. „Naujam vadovui bus rimtas iššūkis tuos rezultatus pakelti dar aukščiau“, – sakė D. Vyšniauskas.

Minėtas ir puikus R. Lukošiaus humoro jausmas. „Sukaupėt turtingą darbo, gražaus bendradarbiavimo su kitomis įstaigomis patirtį. Mums buvo ko iš jūsų pasimokyti, o jei darbe kildavo kokių nesklandumų, savo humoru visada mokėdavot nuimti įtampą“, – kalbėjo jį sveikinę kolegos iš priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų.

R. Lukošių sveikino, dovanų įteikė Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Evaldas Tamašauskas, laikinai einantis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas Rolandas Kiškis, mūsų rajono savivaldybės vadovai, Ukmergės rajono policijos komisariato buvęs viršininkas Arvydas Paknys ir dabartiniai vadovai, kiti svečiai.

Su darboviete atsisveikinantis vadovas antradienį apdovanotas ne vienu pasižymėjimo ženklu, žyminčiu garbingos tarnybos metus, pasiekimus. Tačiau visi nuopelnai, kalbėjo R. Lukošius, – ne vien jo, bet „visos mūsų ugniagesių bendruomenės pasiekti rezultatai“. „Dėkoju visiems už jūsų darbą, už jūsų triūsą“, – sakė jis. 

R. Lukošius – ugniagesys savanoris. Dalyvaudamas „Saugios kaimynystės“ programoje, aktyviai bendradarbiauja su policija. Taigi veiklos jam netrūks. „Kiek sugebėsiu, ateisiu padėti vos jūsų pašauktas“, – kolegoms šypsojosi jis.

Kas pakeis R. Lukošių šiose pareigose – dar nežinia. Išrinkti Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininką bus skelbiama atranka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų