Spausdinti šį puslapį

Rinkėjai pasirinko Juozą Varžgalį

Seimo nariu išrinktas J. Varžgalys. Gedimino Nemunaičio nuotr. Seimo nariu išrinktas J. Varžgalys. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rinkėjų valia Seimo nariu išrinktas Juozas Varžgalys. Šis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas nugalėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatę Agnę Balčiūnienę.

Už J. Varžgalį sekmadienį savo balsus atidavė  58,79 proc., už A. Balčiūnienę balsavo 41,21 proc. Ukmergės rinkėjų.

Ukmergiškiai Seimo rinkimuose dalyvavo aktyviai. Savo valią išreiškė 40,38 proc. rinkėjų, o tai antrame ture – labai didelis skaičius.

Iš 32 437 tokią teisę turėjusiųjų savo valią išreiškė 13 098. Balsadėžėse rasta 420 (3,21 proc.) negaliojančių biuletenių.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatui, šios partijos Ukmergės skyriaus pirmininkui J. Varžgaliui savo balsus skyrė 7454 ukmergiškiai, A. Balčiūnienei – 5224.

Į Vilnių nesikels

60 metų J. Varžgalys – Ukmergės savivaldybės tarybos narys. Pagal specialybę – inžinierius mechanikas. Būsimasis Seimo narys Ukmergėje daug metų ėjo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Šiuo metu dirba UAB Ukmergės autobusų parko direktoriaus pavaduotoju.

J. Varžgalys spalio 12 d. minėjo savo 60 metų jubiliejų.

Gyvena Deltuvos seniūnijoje Statikų kaime. Savo pomėgiais įvardina gamtą, medžioklę. Politikas yra vedęs, užauginęs dvi dukras.

Pirmadienio rytą kalbintas ukmergiškių į Seimą išrinktas politikas dėkojo visiems jį palaikiusiems ukmergiškiams. Neslėpė prieš rinkimus aplankęs daug kolektyvų ir žmonių, įsigilinęs į jų išsakytus lūkesčius.

„Žmonės linki nedaryti staigių judesių, gerai apgalvoti. Matyt, mūsų partijos vadovai tai ir darys“, – apie daugiausia mandatų surinkusiai, prie šalies politikos vairo stojusiai partijai dalinamus patarimus kalbėjo J. Varžgalys.

Pirmadienį nuo pat ryto jis rinko draugų bei politikų telefoninius sveikinimus.

„Mane Ukmergėje visi gerai pažįsta. Liksiu toks pat, o stengsiuosi padaryti tai, kas nepadaryta. Liksiu gyventi čia, Ukmergėje. Šimtai žmonių kasdien važiuoja į darbą Vilniuje“, – apie greitus pokyčius gyvenime kalbėjo politikas. Dvi jo dukros gyvena sostinėje, tad apie Seimo viešbutį ukmergiškis sako tikrai nesvarstantis – kai reiks, nakvos pas dukras.

Naujieji Seimo nariai priesaiką skaitys lapkričio 10 dieną. Iki to laiko J. Varžgalys planuoja  toliau darbuotis Ukmergės autobusų parke, kur didžiausias dėmesys skiriamas naujo autobusų stoties pastato statyboms.

Rezultatai – labai anksti

Balsavimo rezultatai sekmadienio vakarą iš mūsų rinkimų apylinkių pradėjo plaukti labai anksti – jau pusę devintos vakaro. Galutiniai rezultatai Ukmergėje paaiškėjo apie vienuoliktą vakaro. Iki vidurnakčio buvo visiškai aiški ir visa naujojo Seimo dėlionė.

Šiuose rinkimuose po dviejų turų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iškovojo 54 mandatus.

Toliau rikiuojasi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 31, Lietuvos socialdemokratų partija – 17, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – 14, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – 8, partija „Tvarka ir teisingumas“ – 8 mandatai.

 Seime taip pat dirbs 4 nepriklausomi kandidatai, 2 – Darbo partijos, 1 – Antikorupcinės N. Puteikio ir K. Krivicko koalicijos (Lietuvos centro partija, Lietuvos pensininkų partija), 1 – Lietuvos žaliųjų partijos, 1 – politinės partijos „Lietuvos sąrašas“ atstovas.

Dvikova – panaši

Per praėjusius Seimo rinkimus 2013 metais, kuomet po J. Veselkos mirties rinkome savo atstovą vienmandatininką, ukmergiškiai palaikė socialdemokratą Kazį Grybauską. Jo oponentė, kaip ir šįsyk, buvo konservatorė. Tuometinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Ukmergės skyriaus pirmininkė Janina Galiauskienė rinkimus pralaimėjo didesne persvara – už ją balsavo beveik 37 proc., už socialdemokratų kandidatą – daugiau nei 60 proc. rinkėjų.

Iki tol, per ankstesniuosius rinkimus, Ukmergei net tris kadencijas atstovavo Julius Veselka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)