Spausdinti šį puslapį

Jubiliejų pasitiko su knyga

Genoefa Povilavičienė jubiliejų švenčia su nauja knyga. Genoefa Povilavičienė jubiliejų švenčia su nauja knyga.

Šventupiškė poetė Genoefa Povilavičienė paminėjo dvigubą šventę – į 60-mečio jubiliejų susirinkusiems svečiams ji pristatė naują „Valdo leidykloje“ išleistą savo poezijos knygą „Švogeriai“.

„Ši knyga turėtų būti velnioniškai graži, nes ją lydi trys šešetai“, – kalbėjo renginio vedėja Emilija Vėbrienė.

Ką reiškia šitie skaičiai? Kur jie paslėpti knygoje“. Tai – 6-oji moters knyga, 60-mečio jubiliejaus proga išleista 2016-ųjų pabaigoje.

Knygos korektorė Raimonda Troškienė pasakojo, kad šioje knygoje telpa visa  autorės gyvenimo puokštė: vaikystės atspindžiai, meilės pėdsakai, kasdienybės džiaugsmai ir rūpesčiai, karčios ašaros, paskutinis atsisveikinimas.

Tai eilėraščiai, gimę iš sielos gelmių, kupini meilės ir šilumos. Juose atgyja draugų, giminių paveikslai, iškyla gražiausi darbai, pasiekimai, vertybės. Atrodo, kad autorė pastebi, vertina, permąsto, įsileidžia į savo širdį visus svarbiausius įvykius ir paleidžia eiliuotus apmąstymus.

Autorė pasakojo, kad sudarydama knygą eilėraščius renkasi įvairių temų. „Išdalinau jums po žodžio trupinį. Mano knygos kaip paukščiai pasklidę ne tik po Ukmergės rajoną“, – sako moteris.

Jubiliatės posmus skaitė Šventupės poezijos klubo narė Regina Mulevičienė, „Šventerečiaus“ kolektyvo vadovas Kazimieras Šermukšnis, pati autorė.

Aldutė Lučinskaitė Novikovienė atliko dainas pagal G. Povilavičienės parašytus tekstus, romansais širdis užliejo kolektyvas „Šventerečius“, kuriame dainuoja ir pati Genutė.

Šventinį vakarą autorę sveikino susirinkęs gausus būrys svečių: draugų, bičiulių, artimųjų, kolegų.

Genutė jau 35 metus kremta melioratorės duoną – dirba „Ukmergės melioracijoje“.

Daug metų ji – profsąjungos narė, „Ukmergės melioracijos“ profsąjungos iždininkė bei rajono profesinių sąjungų bendrijos ir susivienijimo revizijos komisijos pirmininkė. Dalyvauja profsąjungų renginiuose, seminaruose, posėdžiuose, mitinguose, tad ją sveikino gausus profsąjungų kolektyvas. Ilgiausių metų linkėjo ir šaunus kolektyvas „Šventerečius“.

Autorė nuoširdžiai dėkojo savo knygos rėmėjams: Henrikai Tolivaišienei, dukterėčios Rasos ir Vaidoto Nikžentaičių šeimai, Irenai Purlienei, UAB „Ukmergės statyba“ profesinės sąjungos pirmininkei Genovaitei Dalinkevičienei, UAB „Ukmergės melioracija“ profesinės sąjungos pirmininkui Jeronimui Mulevičiui, ūkininkui Vaidotui Grybinui, Ukmergės profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkui Vincentui Banikoniui, medicinos darbuotojai Zitai Rutkauskienei, kaimynams Birutei Antanaitienei, Stasiui Kučinskui, Virginijai ir Vytautui Pivorams, korektorei Raimondai Troškienei, o už nuotaikingai vestą jubiliejinį renginį – Emilijai Vėbrienei.

Poetė visiems atvykusiems į jos dvigubą šventę svečiams dovanojo knygas. Keletą knygų skyrė Vidiškių pagrindinės mokyklos bibliotekai,

Tegul lydi poetę gėris, grožis, sveikata ir šypsena, mes lauksime jos naujų poezijos eilių.

Apie prasmingą šventę papasakojusi Henrika Tolivaišienė pastebi, kad poetės nelepino gyvenimas. Patyrė skaudžių netekčių, neteisybės. Praeitais metais buvo sušlubavusi ir pačios sveikata.

Ką Genutė darys toliau? Gal ji tapyt paveikslus pradės ar romanus rašys. Viskas tik nuo jos priklausys. Tai, ką diktuos jos širdis, juk poeto siela – širdyje...

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)