Priėmė sveikuolių iššūkį: 2017 metus praleis be alkoholio

Policininkas R. Butkus tikina norįs naujų pojūčių. Policininkas R. Butkus tikina norįs naujų pojūčių.

Rolandas Butkus (43 m.), policijos pareigūnas iš Ukmergės, naujus metus pasitinka maudynėmis Šventosios upėje ir skatina tai daryti savo draugus.

„Kartą, sėdint prie naujametinio stalo, į rankas pakliuvo laikraštis. Jame buvo parašyta apie sveikuolių maudynes sausio 1 d. Šventosios upėje. Su uošviu supratome, ką veiksime tą dieną.

Jausmas išlipus iš vandens yra neapsakomas, nepakartojamas, tarsi pasisemi energijos. Žodžiais to nepasakysi, tai reikia pajusti. Tarsi susilieji su gamta... Žiūrovai negali padaryti kokybiškų nuotraukų, nes rankos nuo šalčio dreba taip, kad nesuveikia fotoaparato stabilizavimo sistema, o tu stovi garuodamas ir jauti jėgų antplūdį“, – pasakoja pareigūnas.

Sako grūdinantis kūną lediniu vandeniu, kad stiprintų fizinę bei psichinę sveikatą. Apšilimo nedaro, žengia į vandenį vien tik valios pastangomis.

„Kai pasakai kam nors, kad maudaisi lediniame vandenyje, visiems kažkodėl atrodo, kad plaukioji kaip vasarą ežere. Tikrai taip nėra, užtrunki iki pusės minutės. Sveikatos sutrikimų (prostatos) neturi kilti, jei viską darai protingai. Niekada po maudynių nesijaučiau blogai, tik gerai, labai gerai, fantastiškai“, – sako R. Butkus.

Jis mano, kad grūdintis galima pradėti bet kada: namuose prausiantis po dušu palaipsniui galima mažinti vandens temperatūrą, kol galiausiai vanduo taps visiškai šaltas.

„Alkoholis pirmos vietos mano gyvenime neužima. Išgert išgeriu... Dėl ko vyrai geria? Manau, vieno atsakymo nėra, tai yra gan asmeniška, kiekvieno priežastys skirtingos. Kaip ir pasekmės. Mielai priimu sveikuolių iššūkį – metai be alkoholio. Po metų pasidalinsiu įspūdžiais. Noriu naujų pojūčių. Kodėl nepabandžius?“ – sako policijos pareigūnas.

Lietuvos sveikuolių sąjunga vasario 18 d. rengia grūdinimosi šventę „Palangos ruoniai 2017“. Daugiau informacijos www.sveikuoliai.lt.

Sigita KRIAUČIŪNIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų