Spausdinti šį puslapį

Bušido kovotojas T. Aukštuolis: „Visos kovos man vienodai svarbios“

Iš Japonijos į tėvynę sugrįžęs MMA kovotojas ukmergiškis Teodoras Aukštuolis pastaruoju metu dažniau žengia į ringą svetur, tačiau teigia, kad visada malonu sugrįžti namo.

Didžiausiame pasaulyje „Rizin“ turnyre Japonijoje Teodoras kovojo jau gal penkis kartus. Ten jam teko kautis skirtingose svorio kategorijose, bet kovo 18 d. sportininkas grįš į savąją (iki 95 kg).

Ukmergės dziudo klubo atstovas balandį varžysis Tokijuje, „Yokohamos“ arenoje. Apie tai, kaip jam sekasi į sėkmės olimpą kopti svetur ir kodėl taip gera grįžti į gimtinę, Lietuvos bušido federacijos rinktinės narys, kolegų ten pramintas Vilkolakiu, trumpai papasakojo jo laukiantiems gerbėjams.

Kuo tavo kasdienybė Japonijoje skyrėsi nuo tos, kuria gyveni čia?

Japonijoje prieš kovą ilsiuosi. Daug valgau ir miegu, grožiuosi miestu, domiuosi japonų kultūra, jų gyvensena. O namuose dažniausiai sportuoju du kartus per dieną, mokausi, bitininkauju, ruošiuosi būti treneriu.

Minėjai, kad jau spėjai įgyti pravardžių. Kokios jos ir kodėl jų nusipelnei?

Turiu keletą, bet pats jų neišgalvoju. Jas duoda mano gerbėjai. Japonijoje gavau Lietuvos „vilkolakio“ pravardę, dar gerbėjai mane vadina Halku. Kaip jos atsiranda, tikrai nežinau.

Koks jausmas sugrįžus? Pasiilgai namų?

Visada sugrįžti į Lietuvą gera. Čia pasitinka artimieji, kurie nuoširdžiai džiaugiasi mano pasirodymais. Stengiuosi jų nenuvilti ir esu dėkingas, kad manimi jie visada didžiuojasi – nesvarbu, ar laimiu, ar pralaimiu.

Ar jauti skirtumą rengdamasis kovoms ten ir dabar, kai ruošiesi Vilniaus KOK turnyrui?

Tiek Lietuvoje, tiek Europoje ar Japonijoje turnyrams ruošiuosi labai atsakingai – visos kovos man vienodai svarbios.

Japonijoje T. Aukštuolis žinomas kaip vienas talentingiausių ir pavojingiausių varžovų, todėl nėra abejonių, kad saviems fanams kovotojas pademonstruos svetur užgrūdintą charakterį. Jis bei kiti stipriausi Lietuvos bušido kovotojai – M. Narauskas, R. Kulis, M. Jasiūnas, S. Maslobojevas, H. Vikšraitis, K. Liukaitis, D. Danyla, J. Mocka, T. Jonkus, I. Osininas, T. Pakutinskas – jau kovo 18-ąją Vilniuje. Ateikite ir tapkite didžiausio Europoje kovos menų renginio dalimi.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)