Spausdinti šį puslapį

Menu siekia žadinti smalsumą ir stebinti

Tarp „Vilkamirgės“ galerijos gimtadienio dovanų jos įkūrėjai A. Kulikauskas bei O. Judakova sulaukė ir torto. Autorės nuotr. Tarp „Vilkamirgės“ galerijos gimtadienio dovanų jos įkūrėjai A. Kulikauskas bei O. Judakova sulaukė ir torto. Autorės nuotr.

Iš Niujorko prieš kelerius metus grįžusiems ir mūsų krašte, kaime, įsikūrusiems Arūnui Kulikauskui ir Oksanai Judakovai vasaris – ypatingas mėnuo. Menininkai švenčia dar nedidelę, bet jiems labai reikšmingą sukaktį: pačių įkurtos „Vilkamirgės“ galerijos metines.

Oksana – grafikė, Arūno aistra – fotografija. Profesionalūs kūrėjai žinomi visoje Lietuvoje ir už jos ribų. Kuriančių kolegų, stebinančių savo darbais, taip pat turi įvairiuose miestuose ir šalyse. Su jais ir nori supažindinti menui neabejingus ukmergiškius. Tuo tikslu prieš metus įkūrė „Vilkamirgės“ galeriją.

„Reikia žadinti kultūrą iš komos. Ji bunda, bet reikia vis trinti ir šildyti, kad neužgestų“, – sako menininkas, juokaudamas, kad jiedu su Oksana priklauso kultūros partijai.

Galerijai kūrėjai pasirinko Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro patalpas. Įstaigos koridoriaus, salės sienas nuolat puošia vis kitų autorių paveikslai, fotografijos. Vieni darbai sukurti žymių meno pasaulio asmenybių, kiti – kylančių kūrėjų. Galerijos sumanytojai tikina ir norintys parodyti lankytojams kuo daugiau skirtingo meno, atskleisti jo įvairovę.

Laukiama ir tų, kurie kuria tyliai, vis nedrįsdami paviešinti savo talento. Skatinami jauni kūrėjai, o tarp galerijos parodų – ir Ukmergės meno mokyklos auklėtinių piešiniai.

Parodų kuratore tapusi Oksana prisipažįsta, kad tai – visai kitokia, labai maloni patirtis. „Kai Arūnas pasakė, kad čia darysim ekspozicijas, iš pradžių buvo keista. Bet, pasirodo, dar didesnis smagumas, kai organizuoji ne savo, o būtent kitų parodas, kabini darbus. Tai dar ypatingesnė veikla“, – šypsosi ji.

Menininkai neslepia, kad tenka sulaukti įvairių atsiliepimų. Štai neseniai vieno centre vykusio seminaro dalyviai, eidami pro nuogos moters fotografijas, dangstėsi akis.

„Vilkamirgės“ galerijos veiklą remia Kultūros taryba. Oksana džiaugiasi, kad šiemet jos teikta paraiška, susijusi su profesionalaus meno parodų organizavimu, dailės srityje surinko daugiausia balų. Jos ir Arūno rūpesčiu dalis meno darbų puošia ir Siesikų pilį.

Vienų metų gimtadienis praėjusią savaitę buvo jaukiai paminėtas centre. Menininkai dėkojo bendraminčiams, pagalbininkams, dalijosi sumanymais, pasakojo ir apie kitas savo veiklas. Mat esantys ne tik kūrėjai – suspėja ir savo sodyboje tvarkytis, ir ūkininkauti. Į gimtadienį atskubėjo nešini pačių ką tik suslėgtu ajurvediniu sūriu, vaišino savo medumi.

Šventinį tortą kartu skanavo savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė, turizmo centro, savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus darbuotojai, menininkai Kristina ir Egidijus Daruliai bei kiti bičiuliai. Dovanų sulaukę abu gimtuvininkai gavo ir po spalvotą degančią lemputę: jos, šypsodamiesi linkėjo svečiai, padės, kad Oksanos ir Arūno dėka kultūra šviestų ir neužgestų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)