Spausdinti šį puslapį

Apdovanota ir ukmergiškė

Rašinių konkurso pirmos vietos nugalėtoja Kamilė Endriuškaitė. Rašinių konkurso pirmos vietos nugalėtoja Kamilė Endriuškaitė.

Vilniuje vyko 18-ojo nacionalinio mokinių konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ nugalėtojų apdovanojimo renginys. Tarp laureatų – ir moksleivė iš Ukmergės.

Šiais metais konkurse dalyvavo apie 900 mokinių iš visos Lietuvos ir lietuviškų mokyklų užsienyje. Nugalėtojais tapo 368 mokiniai (pirmų, antrų, trečių ir paskatinamųjų vietų). Savo darbuose konkurso dalyviai analizavo XX a. antros pusės Lietuvos istoriją. Mokiniai šį mūsų tautos istorijos puslapį iliustravo įvairiais darbais – rašiniais, piešiniais, rankdarbiais, filmais, dainomis. Juose – okupacijų, tremties, ginkluotojo ir neginkluotojo pasipriešinimo, tautos kelio į laisvę temos.

Apdovanojimų renginyje dalyvavo pirmos vietos nugalėtojai kartu su juos konkursui ruošusiais mokytojais. Dalyviai apsilankė Seimo rūmuose, Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje, dalyvavo ekskursijoje po Vilniaus senamiestį ir šventiniame renginyje Vilniaus mokytojų namuose.

Rašinių konkurso pirmos vietos nugalėtoja pripažinta Dukstynos pagrindinės mokyklos 7 klasės mokinė Kamilė Endriuškaitė. Ji pateikė darbą apie laisvės kovų dalyvį Zigmantą Vašatkevičių. Konkursui pasiruošti padėjo lietuvių kalbos mokytoja Elvyra Augustinavičienė ir istorijos mokytoja Vida Pulkauninkienė.

Mokinių darbais papuoštoje salėje sveikinimo žodį tarė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro atstovas Dalius Egidijus Stancikas, visuomenės ir politikos veikėjas, diplomatas, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Vidmantas Povilionis, dalyvavo kitų garbių svečių. Įteikti diplomai, dovanos, skambėjo saksofonininko Petro Vyšniausko muzikiniai pasakojimai.

Pasirodė ir nauja konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ dalyvių rašinių knyga, iliustruota konkurso laureatų piešiniais. Knygoje „Lietuvos vardu“ publikuojama ir Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytojų E. Augustinavičienės ir V. Pulkauninkienės mintys apie konkursą, laisvę, istoriją ir jos svarbą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)