Į pirtį traukia dėl karščio

Alinantys karščiai nuo „karštų“ malonumų neatbaido pirties mėgėjų. Laikinai uždarius mieste veikiančią viešąją pirtį, jos lankytojai „išsikraustė“ į Deltuvą.

Ukmergėje, Klaipėdos gatvėje, įsikūrusi pirtis buvo uždaryta liepos pabaigoje, nes šilumininkai atlieka techninę katilinės profilaktiką ir netiekiamas karštas vanduo. Klientai kviečiami naudotis Deltuvoje esančia pirtimi.

Jau seniai čia veikianti pirtis anksčiau priklausė Deltuvos seniūnijai, dabar perduota rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui. Ir, pasirodo, yra populiaresnė už esančiąją mieste.

Pasak biuro direktorės Vaidos Puodžiūnienės, pirtininkai aktyvūs ne tik žiemą, bet ir dabar, kai, rodos, papildomas karštis lyg ir neberūpėtų. Tačiau yra tokių pirties mėgėjų, kuriems karščiai lauke – nė motais.

Deltuvos pirtyje šeštadieniais nuo 10 iki 12 val. laukiamos moterys, nuo 12.30 iki 20 val. – vyrai. Toks nemažas skirtumas, sako ji, – tikrai ne kokios nors „vyriškos privilegijos“: „Moterų būna mažai – dvi–trys. Vyrų – gerokai daugiau. Mes ir išsilaikom „ant vyrų“.

Bilieto į pirtį kaina – 3 eurai. Keliasdešimt joje apsilankančių klientų per šeštadienį „suneša“ apie 100 eurų. Naudotis paslauga galima dvi valandas, tačiau, anot pašnekovės, tiek neišbūnama – karščio užtenka ir per trumpesnį laiką.

Daugiausia pirties pageidauja ne tie asmenys, kurie neturi sąlygų nusiprausti namuose, bet ieškantieji pramogų. „Iš Ukmergės atvažiuoja įstaigų kolektyvų, kaimynų, – pasakojo ji. – Ukmergės pirtyje yra elektrinis boileris, o čia pirtis kūrenama malkomis, todėl – tikresnė. Dėl to tikro garo žmonės į Deltuvą ir važiuoja.“

Tarp prisiekusių pirties gerbėjų, atvykstančių čia jau daug metų, – ir pirtininkai iš Kėdainių, kitų rajonų. Atsiveža vantų, periasi, bendrauja. Pašnekovė tikina, kad lankytojams noras paragauti „ant linksmumo“ nekyla, tad ir jokių incidentų pirtyje esą nebūna.

Jaunimo tokios pramogos nedomina: pirties klientai daugiausia – vyresnio amžiaus. Kai kurie ateina pasinaudoti tik dušu, nes kaitintis neleidžiama dėl sveikatos, atliktų operacijų.

Gegužę miesto pirtyje apsilankė 147 žmonės, Deltuvos – 156. Birželį atitinkamai – 143 ir 180. Per pirmą šių metų pusmetį Klaipėdos gatvėje kaitinosi ir prausėsi 1 030 lankytojų, Deltuvos pirtyje – 1 130.

Po techninės profilaktikos, sako V. Puodžiūnienė, miesto pirtis vėl atidaroma rugpjūčio 22 dieną. Paslaugų joje kainos priklauso nuo sezono. Šildymo sezonu pirties paslauga, į kurią įeina ir dušas, kainuoja 5 Eur, tik dušo – 2,5 Eur. Ne šildymo – 4 ir 2 Eur.

Ilgai neveikusi Ukmergės viešoji pirtis, anksčiau buvusi Gruodžio 17-osios gatvėje, duris atvėrė 2015-ųjų gruodį naujose patalpose Klaipėdos gatvėje. Trečiadienis ir penktadienis čia – moterų dienos, ketvirtadienis ir šeštadienis – vyrų.

Pirtis vienu metu skirta dvylikai žmonių. Yra kelios patalpos su dušais. „Vieni išvažiuoja, kiti atvažiuoja – lankytojai sutelpa. Tačiau būna, kad vyrų dieną reikia ir eilėje prie dušų palaukti“, – pasakojo visuomenės sveikatos biuro direktorė.

Ji užsiminė, kad, miesto pirtyje mažėjant lankytojų, svarstoma apie jos darbo laiko pakeitimus.

 

Nuotr. Pirties mėgėjams karščio nebūna per daug.

Autorės nuotr.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų