Spausdinti šį puslapį

Dvasininkas atleistas iš klebono pareigų

Egidijaus Kazlausko (dešinėje) į žygius suburti baikeriai visada aplanko ir Ukmergę.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Egidijaus Kazlausko (dešinėje) į žygius suburti baikeriai visada aplanko ir Ukmergę. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Prisiekęs motociklininkas kunigas Egidijus Kazlauskas nusprendė trauktis iš Šešuolių Šv. Juozapo parapijos klebono pareigų. Šiuo metu jį laikinai pavaduoja kolega iš Želvos Petras Avižienis.

 E.Kazlauskas dirbo klebonu trijose parapijose. Be minėtosios, vadovavo Širvintų rajono teritorijoje esančioms Zibalų Šv. Jurgio bei Šešuolėlių Švč. M. Marijos, Visų malonių Tarpininkės, parapijoms. Visos trys priklauso Kaišiadorių vyskupijos Širvintų dekanatui.

Kaišiadorių vyskupijos generalinis vikaras Rolandas Bičkauskas patvirtino, kad parapijose sulaukta pokyčių. Jose E. Kazlauskas nebedirba nuo vasario 1 dienos. „Kunigo asmeniniu prašymu vyskupas Jonas Ivanauskas savo dekretu atleido jį iš klebono pareigų“, – „Ukmergės žinioms“ sakė dvasininkas.

Paskirti kunigai iš kitų parapijų. Šešuolių Šv. Juozapo parapiją aptarnauja Želvos Šv. Ignaco Lojolos parapijos klebonas P. Avižienis. Zibalų ir Šešuolėlių – Kiauklių Švč. M. Marijos apsilankymo parapijos klebonas Antanas Jasionis. „Vyskupas savo dekretu juos paskyrė laikinai būti administratoriais – parapijų vadovais, kol bus surasti nauji. Anksčiau nei birželio mėnesį nebus“, – teigė R. Bičkauskas.

Beje, A. Jasionis yra kilęs iš Ukmergės. Studijavo Kauno tarpdiecezinėje kunigų seminarijoje, 1988 m. gegužės 29 d. įšventintas į kunigus. Kunigavo Molėtuose, Nemunaityje, Bagaslaviškyje, Krikštėnuose, Inturkėje.

 

Parapijiečiai apgailestauja

 

Žinią apie dvasininkų pasikeitimus parapijiečiai išgirdo iš Širvintų dekanato dekano kunigo Leono Klimo. Jis sako palaikantis jauną dvasininką, linkintis, kad jam sektųsi.

„Man, kaip dekanui, buvo nuostaba teigiama prasme. Apie tai paskelbiau savo parapijoje. Gavau leidimą, nes žmonės domisi“, – kalbėjo L. Klimas.

Kaip į tai reagavo parapijiečiai? „Apgailestauja, tačiau teisimo, smerkimo nepajutau, – tikino dekanas. – Kunigas buvo vertinamas už jaunatvišką entuziazmą, jis – uolus, pareigingas, su jaunimu užsiimdavo.“

 

Išeiti norėjo pats

 

Pasiteiravus, kas lėmė tokius gyvenimo pokyčius, pats E. Kazlauskas šiuo klausimu buvo santūrus. Teigė išeiti iš darbo norėjęs pats: „Mano paties prašymu esu atleistas iš parapijos klebono pareigų.“

Šios pareigos ir kunigystė, anot jo, – skirtingi dalykai, tad, sakė pašnekovas, vadinti jį nebe kunigu būtų netikslu.

Jis prisipažino nenorintis atvirauti apie tai, kas paskatino priimti tokį sprendimą. Manantis, jog kiekvienas iš mūsų gyvename savo gyvenimus ir mums neturėtų rūpėti kitų žmonių sprendimai, nuostatos. „Reikia gerbti kiekvieno žmogaus apsisprendimą. Kiekvieno parapijiečio, taip pat ir mano“, – sako dabar jau buvęs klebonas.

 

Tikisi supratimo

 

Neslepia: žmonės greiti kitus vertinti, stebėti, padaryti savo išvadas, tačiau dažniau nei viso to mums reikia tiesiog supratimo ir palaikymo.

Ką planuojantis veikti, galbūt jau turi naują darbą, taip pat neatskleidė: „Šiandien dar nežinau, svarstau visokius variantus. Kad išėjau iš kunigystės – irgi netiesa. Manau, kad reikėtų daugiau kalbėti ne apie mane patį, o apie mane pakeitusį gerbiamą ir visų mėgstamą kunigą P. Avižienį, kuris daugiau nei 20 metų žinomas šiame krašte.“

 

Pelnė apdovanojimą

 E.Kazlauskas gimė 1981 m. Kaišiadoryse. Kunigu buvo įšventintas 2006 m. Šešuolių Šv. Juozapo parapijos klebonu dirbo nuo 2015 m. birželio 18 d.

Pernai Valstybės, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo, dienos proga jam įteiktas Mero padėkos ženklas. Apdovanojimas E. Kazlauskui skirtas už bendruomeniškumo ir pilietiškumo iniciatyvas ir gebėjimą vienyti žmones siekti bendrų tikslų. Jo kandidatūrą pateikė Šešuolių seniūnijos kaimų bendruomenė.

Dvasininkui žmonės buvo dėkingi už tai, kad negalintiesiems atvykti į Šešuolių bažnyčią jis organizuodavo pamaldas Liaušių kultūros namuose. Bendruomenės namuose rengdavo kino filmų peržiūras, pasirūpino reikiama įranga, kad visi galėtų stebėti krepšinio varžybas. Jo dėka ne vienus metus minėtos Birželio 23-iosios sukilimo metinės vietos bendruomenėje.

Labiausiai kunigą išgarsino jo suburtas motociklininkų klubas „Suk rankeną“. Taip vadinami ir jo organizuojami žygiai, žinomi visoje Lietuvoje ir sutraukiantys daugybę šalies baikerių.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)