Sulaukė šimto metų jubiliejaus

Vladislava Gobienė – viena iš Deltuvos senelių namų ilgaamžių. Senelių namų archyvo nuotr. Vladislava Gobienė – viena iš Deltuvos senelių namų ilgaamžių. Senelių namų archyvo nuotr.

Deltuvos senelių namų gyventoja Vladislava Gobienė šią savaitę švenčia savo šimtąjį jubiliejų. Ta proga prie šventinio stalo sėdo ir šių namų bendruomenė, ir atvykę pasveikinti garbūs svečiai.

1919 metų vasario 21-ąją gimusi V. Gobienė į senelių namus prieš penkerius metus atvyko iš Ukmergės, kur gyveno Deltuvos gatvėje. Nors garbingą sukaktį mininti moteris yra ilgaamžė, sveikatos ir ūpo jai, anot įstaigos darbuotojų, nestinga.

„Būna – ir padejuoja, ir pasiskundžia, kad blogai jaučiasi, tačiau iš tiesų ir eina, ir mato dar visai neblogai, – sako vyr. socialinė darbuotoja Irma Vaitaitienė. – Kai šilta, labai mėgsta būti lauke, palydim į bažnyčią, kurioje lankosi. Ir dainas dainuoja pas mus vykstančiose vakaronėse, savimi labai rūpinasi – gražinasi, veidą kremais tepasi.“

Pasakojo, kad šimtametė ir nuo gyvenimo aktualijų nenori atsilikti: „Kadangi silpniau mato ir nelabai gali skaityti, jai skaitome mes. Penktadieniais pas mus būna laikraščių apžvalga. Močiutė ypač domisi kriminalais, kitomis naujienomis.“

Ilgaamžė tikrai nesėdi vietoje. Ji – viena iš guvesnių senelių namų gyventojų, reguliariai mankštinasi – ateina į užsiėmimus, kai vyksta mankšta. Ir su vaikštyne nuolat trepsi pirmyn atgal koridoriais.

Neįprasto savo jubiliejaus moteris nekantriai laukė. „Labai jaudinosi, visko klausinėjo, rūpinosi, kaip čia bus su svečiais ir kad visiems visko užtektų. Raminom, sakėm, kad viskas pavyks“, – šypsojosi pašnekovė.

Įstaigos darbuotojai ir čia gyvenantys seneliai – tikra V. Gobienės šeima. Mat, vieninteliam jos sūnui anksti palikus šį pasaulį, neliko ją prižiūrėti galinčių artimųjų.

Tačiau aplankyti į Deltuvą atvyksta Vilniuje gyvenantis jos anūkas. Pasak I. Vaitaitienės, yra ir daugiau tolimesnių giminaičių, kurie lanko.

Socialinė darbuotoja taip pat pasakojo, kad, nors kambaryje gyvena keturiese, senolė labiausiai bičiuliaujasi su kitame kambaryje gyvenančia Monika Juzonyte. Ši įstaigos globotinė – irgi garbaus amžiaus: jai bus 95-eri.

Anot I. Vaitaitienės, senelių namuose yra ir daugiau ilgaamžių, gimusių 1923, 1926, 1929 metais.

Deltuvos senelių namuose šiuo metu gyvena 33 senoliai. Visos šventės čia, pasakojo moteris, – svarbios ir linksmos: „Visi kartu švenčiame Kūčias, Kalėdas, Velykas, Jonines, nes visada turime ir Jonų, ir Janinų, plukdome vainikus. Valentino diena ką tik buvo – širdutes klijavom, dovanojom, saldainiais vaišinom, dainų varžytuvės vyko. Dabar laukiam Užgavėnių, kuriose visada linksminasi persirengėliai, kvepia blynais. O Pelenų dienos kasmetinė tradicija – kunigo apsilankymas ir palinkėjimai.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų