Spausdinti šį puslapį

Palieka seniūno darbą – taps ministro patarėju

G. Lapukas Pabaisko seniūnijai vadovavo beveik dvidešimt metų. Gedimino Nemunaičio nuotr. G. Lapukas Pabaisko seniūnijai vadovavo beveik dvidešimt metų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

 

Pabaisko seniūno darbą palieka Gediminas Lapukas. Nuo kitos savaitės jis pradeda eiti žemės ūkio ministro patarėjo pareigas. Patars veterinarijos, gyvulininkystės, maisto kontrolės klausimais.

G.Lapukas pasakojo, kad pasiūlymą dirbti naujojo žemės ūkio ministro Andriaus Palionio komandoje gavo prieš kelias savaites.

A.Palionis ministro postą užėmė neseniai – rugpjūčio pabaigoje. Į politiką jį delegavo Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

G.Lapukas yra šios partijos Ukmergės skyriaus pirmininkas. Skyrius buvo įkurtas pernai, artėjant savivaldos rinkimams, tačiau vietų rajono savivaldybės taryboje iškovoti nepavyko.

Nors supranta, kad ministro patarėjo pareigos – neilgam laikui – šiai Vyriausybei liko dirbti vos daugiau nei metus, pasiūlymą nedvejodamas priėmė.

Šiemet 50 metų jubiliejų švęsiantis politikas mano, kad ne kiekvienas iš mūsų gyvenime sulaukia tokių pasiūlymų.

Tai didelis išbandymas ir veiklos pokytis. Apie veiklos pokyčius prisipažįsta galvojęs ne kartą – mano, jog vienoje vietoje jau išdirbo pakankamai ilgai.

Žemės ūkio sritį, galvoja, išmanantis – yra baigęs veterinarijos studijas tuometinėje Veterinarijos akademijoje, daug metų ūkininkauja.

Sako, kad, turėdamas savo ūkį, padeda taip pat ūkininkaujančiam jau garbaus amžiaus sulaukusiam tėvukui, tad ateityje likti be darbo nesibaimina.

Pabaisko seniūnu G. Lapukas dirbo daugiau kaip 19 metų. Mano, kad per tą laiką pavyko nuveikti nemažai gražių darbų. Tiesa, jų mastai priklauso nuo finansavimo, kurio stygius visada juntamas.

Pažymi, kad strategiškai geroje vietoje esantis Pabaiskas išgražėjo, sutvarkytos pagrindinės jo erdvės, čia kuriasi žmonės, perkamos sodybos, remontuojami ir statomi namai.

Šį penktadienį – paskutinė G. Lapuko, kaip seniūno, darbo diena.

Į seniūno vietą savivaldybės administracija ateityje skelbs konkursą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)