Spausdinti šį puslapį

Pasveikino 100 metų sulaukusią ukmergiškę

Autorės nuotr. Sofija Ibelhauptienė paminėjo 100 metų jubiliejų. Autorės nuotr. Sofija Ibelhauptienė paminėjo 100 metų jubiliejų.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Šių metų gruodžio 15 diena ypatinga Ukmergėje gyvenančiai Sofijai Ibelhauptienei. Tą dieną moteriai sukako 100 metų. Į viešbučio „Big Stone“ restoraną pasveikinti jubiliatės susirinko didžiulis būrys svečių: broliai, dukros, žentai, anūkai, proanūkiai ir kt. Tarp sveikintojų buvo ir Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Įspūdingos šventės proga meras S. Ibelhauptienei  įteikė gėlių, sveikinimo raštą, vienkartinę 300 eurų išmoką ir dovaną – šiltą pledą.

Šimtametės gerove ir sveikata jau ne vienus metus rūpinasi jos dukra Viktorija Banevičienė.

Ponia Sofija gimė Molėtų rajono Ožkinių kaime Stefanijos ir Juozo Ilgevičių šeimoje. Ji – vyriausias vaikas šeimoje. Dar turi tris brolius: 95 metų Joną, trejais metais už jį jaunesnį Antaną ir 84-erių Jurgį.

Ponios Sofijos vaikystė buvo nelengva, teko sunkiai ir daug dirbti. Kadangi jos motina sirgo, vos sulaukusi devynerių metų, mergaitė pradėjo talkinti tėvui ūkio darbuose, o 14-os išėjo tarnauti pas ūkininkus.

Būdama 19-os metų ji ištekėjo už 33 metais vyresnio Aloyzo. Susilaukė dukros Viktorijos ir sūnaus Antano. Su meile ir rūpesčiu juos užaugino. Santuokoje pragyveno 23 metus, našle tapo 46-erių.

Moteris visą gyvenimą dirbo tuometiniame kolūkyje įvairius ūkio darbus. Išėjusi į pensiją, du dešimtmečius gyveno Vilniuje pas sūnų, padėjo jam užauginti anūką Darių. Pastaruosius 22-ejus metus gyvena pas dukrą Ukmergėje.

Jubiliatė džiaugiasi keturiais anūkais: Laima, Danute, Daiva ir Dariumi, iš kurių vyriausiai yra 57, o jauniausiam – 44 metai, taip pat proanūkiais: Sandra, Karoliu, Raminta, Lauru, Auguste ir Tadu, iš kurių vyriausiai – 32-eji, o jauniausiam – 15 metų.

„Močiutė labai mėgsta visokius rankdarbius – siuvinėja, neria vašeliu, mezga bei siuva drabužius. Dėdė Antanas yra profesionalus siuvėjas“, – pasakojo anūkė Laima Rimidienė.

Pasak jos, ilgaamžė neišranki maistui ir valgo viską, o ypač mėgsta kiaulieną, lašinius, šaltieną, žuvį ir saldumynus. Ponia Sofija iki šiol dar pati kasmet prisiraugia 18 kilogramų kopūstų ir valgo juos beveik ištisus metus.

L.Rimidienė, paklausta, kokia gi jos močiutės ilgaamžiškumo paslaptis, ilgai negalvojusi atsakė, jog darbas, natūralus maistas ir pasninkavimas. Pasirodo, ponia Sofija kiekvieną penktadienį nieko nevalgo ir negeria net vandens, o prieš Velykas ir Kalėdas taip pasninkauja net po tris dienas.

„Be to, močiutė daug meldžiasi ir klausosi Marijos radijo“, – sakė L. Rimidienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)