Premija įteikta skulptoriui Rimantui Zinkevičiui

Daivos Zimblienės nuotr. R. Zinkevičiui įteikė premiją už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą. Daivos Zimblienės nuotr. R. Zinkevičiui įteikė premiją už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.

Gruodžio 17 dieną Vilniaus rotušėje Kultūros ministerijos premijomis buvo paskatinti labiausiai įvairiose srityse nusipelnę kultūros ir meno darbuotojai, kūrėjai.

Tarp nominantų – ir Ukmergės tautodailininkas, sertifikuotas tautinio paveldo amatininkas, tradicinės liaudies skulptūros ir kryždirbystės tradicijas jau daugiau nei tris dešimtmečius puoselėjantis medžio drožėjas Rimantas Zinkevičius.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas R. Zinkevičiui įteikė premiją už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą. Šią premiją sudaro 28 bazinės socialinės išmokos.

„Noriu padėkoti Ukmergės rajono savivaldybės administracijai, kuri pastebėjo mane ir pasiūlė šiai premijai, bei tiems, kurie pritarė mano kandidatūrai. Nieko nedariau, kad premiją gaučiau. Dirbau, kaip dirbdavau kiekvieną dieną – nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro, tokia jau ta mano kasdienybė. Kaip jau išėjo, taip išėjo“, –  kalbėjo R. Zinkevičius.

Šiame renginyje taip pat dalyvavo artimiausi R. Zinkevičiaus žmonės – žmona Rita ir mama Vladislava. O nuo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos premijos laureatą pasveikino Ūkinio aptarnavimo poskyrio vedėja Auksė Pusvaškienė ir Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Zimblienė.

R.Zinkevičius yra net tris kartus pelnęs aukščiausią nominaciją, skiriamą tautodailininkams, – „Aukso vainiką“, kelis kartus yra apdovanotas Liongino Šepkaus vardo premija, ukmergiškio pagaminti kryžiai ir koplytstulpiai puošia daugelio Lietuvos miestų ir miestelių viešąsias erdves, yra pastatyti ne vienoje užsienio šalyje, jo darbų yra įsigiję Lietuvos ir užsienio muziejai. Už skulptūras, sukurtas Vengrijoje, Kiskunmajsa mieste, R. Zinkevičiui suteiktas šio miesto Garbės piliečio vardas, o 2015-aisiais ir gimtoji Ukmergė jam suteikė Garbės piliečio vardą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų