Geriausia 2019 metų kultūros darbuotoja dirba Šventupėje

 G. Vaitkūnienė visada kupina idėjų, kurias stengiasi įgyvendinti savo darbe.  Asmeninio albumo nuotr. G. Vaitkūnienė visada kupina idėjų, kurias stengiasi įgyvendinti savo darbe. Asmeninio albumo nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos sprendimu už nepriekaištingą, kūrybingą darbą, iniciatyvumą, atsakingumą bei kruopštumą, krašto istorijos saugojimą ir puoselėjimą 2019 metų geriausio kultūros darbuotojo nominacija skirta Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės kaimo padalinio vyresniajai bibliotekininkei Genei Vaitkūnienei. Ji bus apdovanota 600 eurų dydžio pinigine premija.

Viešosios bibliotekos Šventupės kaimo padalinyje moteris dirba nuo 2007 metų. 1984 metais Vilniaus universitete įgijusi aukštos kvalifikacijos bibliotekininko-bibliografo specialybę, G. Vaitkūnienė kurį laiką dirbo viešojoje bibliotekoje Ukmergėje, vėliau – buvusiame Vidiškių kaimo filiale.

„Per tuos 36 darbo metus pamažu vis artėjau prie gimtųjų namų. Gimiau ir užaugau Šventupėje, ir mano vyras iš Šventupės. O dabar ir savo gimtuosiuose namuose gyvenu. Esu labai sėslus žmogus“, – kalbėjo G. Vaitkūnienė.

Jos darbovietė – bibliotekos padalinys yra įsikūręs Šventupės dvaro pastate. Po jo stogu glaudžiasi ir Ukmergės kultūros centro skyrius, ir Šventupės kaimo bendruomenės nariai. G. Vaitkūnienės žinioje yra apie 5 tūkstančiai knygų, o aptarnauja ji 180 skaitytojų.

Bibliotekininkė prisiminė, kad lankė 5-ąją mokyklos klasę, kai Šventupėje buvo atidarytas bibliotekos padalinys.

„Labai norėjau tuo metu čia dirbusiai bibliotekininkei padėti, bet neišdrįsau pasisiūlyti. Man knygos patinka nuo mažens. Žaisdama su draugėmis dalijau joms knygas, žymėjausi į lapelį kam ir kokią daviau. Kai jau mokiausi mokykloje, mokyklos bibliotekininkė mane buvo pasirinkusi savo pagalbininke. Per pertraukas tarp pamokų vis skubėdavau į kitame pastate esančią biblioteką.

Niekada nesu suabejojusi dėl savo pasirinkimo būti bibliotekininke. Man labai patinka šis darbas ir ne dėl pinigų, kurie, kaip žinia, nėra dideli, aš jį dirbu. Šiame darbe yra labai daug laisvės kūrybai“, – sakė G. Vaitkūnienė.

Paklausta, ar pati mėgsta skaityti knygas, iškart paaiškina, esą daugelis klaidingai mano, jog bibliotekininkystė pasirenkama dėl didelio pomėgio skaityti.

„Aš bibliotekoje nesu perskaičiusi nė vienos knygos. Vakaras yra tas metas, kada skaitau. Patinka įvairūs romanai – gyvenimiški, istoriniai, biografiniai. Ką tik baigiau skaityti Laimos Kybartienės knygą „Koralų šypsenos“. Kitas mano pasirinkimas – Erikos Umbrasaitės „Lūpdažio pamokslai“, – teigė moteris.

Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vadovybė negailėjo gerų žodžių G. Vaitkūnienei. Pasak kolegų, kasdieninį savo darbą, viešosios bibliotekos administracijos įpareigojimus, susijusius su kūrybine, projektine, moksline tiriamąja veikla, ji visada atlieka kruopščiai ir sąžiningai. Yra aktyvi darbuotoja, sugebanti organizuoti ne tik savo padalinio, bet ir kaimo bendruomenės darbą, sumaniai ir išradingai bendradarbiaujanti su mokyklos ir vaikų darželio bendruomene, padedanti telkti kūrybinei, edukacinei veiklai vaikus ir jaunimą.

Bibliotekininkė visada kupina idėjų, kurias stengiasi įgyvendinti savo darbe. Šventupės bibliotekos patalpose itin jauku, gražu, čia estetiškai apipavidalinamos parodos, organizuojamos poezijos, muzikos, teatro šventės bei kiti renginiai, tarp kurių daug įvairių susibūrimų jauniausiems seniūnijos gyventojams – vaikams, moksleiviams, jaunimui. G. Vaitkūnienė noriai dalyvauja skelbiamose programose ir projektuose. Bibliotekininkė domisi savo miestelio, Ukmergės krašto ir tautos istorija, yra parengusi daug kraštotyros darbų.

2014 metais G. Vaitkūnienė pelnė Lietuvos kultūros ministerijos padėkas „Už kūrybingą, aktyvią bei profesionalią veiklą, įgyvendinant skaitymo skatinimo iniciatyvas“ bei „Už krašto kultūros ir istorijos puoselėjimą bei sklaidą, vaikų skaitymo skatinimą, jaunosios kartos pilietiškumo ugdymą“, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos padėką už aktyvų dalyvavimą Lietuvos viešųjų bibliotekų darbuotojų konkurse „Žinių meistras“ ir didžiulį indėlį, kuriant gyvąją Lietuvos krašto enciklopediją „Graži tu mano“, ne vieną viešosios bibliotekos direktorės padėką už turiningą veiklą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų