Į muzikanto gyvenimą grįžta mylima veikla

Neseniai į grupės „Lotus“ gretas įsiliejo ukmergiškis Tomas Bareika (dešinėje). Neseniai į grupės „Lotus“ gretas įsiliejo ukmergiškis Tomas Bareika (dešinėje).

Grupė „Lotus“ šiemet atgimė naujos sudėties ir vasarą pasitiko nauja daina „Sulaukėm vasaros“. Neseniai į šios grupės gretas įsiliejo šios dainos autorius atlikėjas ukmergiškis Tomas Bareika. „Esu šiek tiek romantikas, o į mano gyvenimą grįžtanti mylima veikla – mano laimės šaltinis“, – atvirauja atlikėjas.

„Lotus“ įkūrėjas ir lyderis Irmantas Korolkovas (29 m.) yra ne tik muzikantas, jis ir renginių vedėjas, sukaupęs per 10 metų darbo scenoje patirtį. Popmuzikos grupę „Lotus“ jis įkūrė 2016 m.

Neseniai grupėje pradėjo koncertuoti Tomas Bareika (29 m.) iš Ukmergės.

Jo kūrybos daina „Sulaukėm vasaros“ jau yra pamėgta daugelio kokybiškos lietuviškos estrados gerbėjų, grojama radijo stoties „Lietus“ fonotekos naujienų trejetuke.

Trečias naujasis grupės narys – muzikos prodiuseris, kuriantis dainas žinomiems Lietuvos atlikėjams, dalyvavęs projekte „Chorų karai“, kaunietis Mindaugas Baranauskas (34 m.).

Dirba vadybininku

„Kurį laiką mano kūryba buvo sustojusi, šešerius metus su muzika neturėjau nieko bendro, bet visada rašiau tekstus, dainas. Galbūt esu šiek tiek romantikas. Turiu sukaupęs stalčiuje ne vieną tekstą, bet kol kas ištraukti juos į viešumą nedrąsu. Grupė „Lotus“ bus puikus stimulas peržiūrėti tai, kas per ilgus metus susikaupė“, – atviravo Tomas Bareika.

Šiuo metu Ukmergėje jis dirba vadybininku „Bitės“ kontaktų centre, tačiau po ilgos pertraukos ketina grįžti į sceną – vaikinų grupę „Lotus“. Kol kas derinti darbą su mėgstama veikla suspėja.

„Domiuosi muzika, dainavimu nuo vaikystės, bet labiausiai man patinka užkulisinis gyvenimas: darbas studijoje, tekstų kūrimas, muzikos dainoms parinkimas, įrašai“, – atviravo ukmergiškis.

Ukmergėje jis baigė Antano Smetonos gimnaziją, dainavo chore. Sako, kad gyvenime buvo momentas, kuomet kūrė savo solinę karjerą. „Vaizdo medžiaga, dainos, jų tekstai kažkur lieka, tad po ilgos pertraukos mane pastebėjo, susirado grupė „Lotus“ ir pasikvietė. Tuo aš labai džiaugiuosi. Mano kūrybos daina „Sulaukėm vasaros“ buvo sukurta seniau, dabar ji atgijo, yra atliekama su grupe, grojama radijo stotyje „Lietus“.

Grupė vaikinui – ne tik palaikymas, bet ir stimulas judėti pirmyn, įsilieti į tą veiklą, kuri kviečia giliai širdyje. „Vienam kopti į sceną sunku, nepaisant to, kaip mėgtumei dalytis savo kūryba su kitais žmonėmis“, – sako ukmergiškis.

Mieliausia – Ukmergėje

Klausytojas popmuzikoje ieško poilsio, geros nuotaikos, atsipalaidavimo, atotrūkio nuo rūpesčių.

Žinoma, kai žmogus dainuoja meistraudamas namuose – kokių nors griežtų reikalavimų jam nereikia, tačiau, jei ketina pasirodyti scenoje, reikia daug darbo ir pastangų, bendro išsilavinimo, vidinės kultūros.

„Manau, kad gyvenimas yra toks, kokį susikuriame patys. Visai nesvarbu, kuriame mieste tu begyventum, sekti paskui savo svajonę galima visur. Mes dainuojame tai, kas mūsų širdyje, tą muziką, kuri kelia teigiamas emocijas. Populiarioji muzika nesensta, žmonės visais laikais ją mėgo, rinkosi, lingavo jos ritmu. Mūsų grupės privalumas – lietuviški tekstai. Norime įrodyti, kad ir lietuvių kalba galima parašyti gerą dainą, sukurti jos tekstą“, – sako T. Bareika.

Ukmergėje kol kas koncerto neplanuoja, bet jeigu kas pakviestų koncertuoti šventėje, renginyje ar privačiame vakarėlyje, mielai priimtų pakvietimą. „Visada mieliausia džiuginti savo krašto žmones“, – sako muzikantas.

Antro šanso neduoda

Grupės „Lotus“ moto – „kultūringai, solidžiai ir linksmai“. Žiūrovą atlikėjai ketina pradžiuginti į repertuarą įtrauktomis lietuviškomis dainomis.

„Muzikos industrija yra griežta ir antro šanso neduoda“, – sako šios grupės lyderis Irmantas Korolkovas. Todėl kiekvienas išėjimas į viešumą reikalauja nemažai pastangų ir atidumo detalėms.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų