Spausdinti šį puslapį

Ugniagesio pašaukimas – padėti kitiems ir auginti duoną

Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje V. Žižys dirba jau 25-erius metus. Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje V. Žižys dirba jau 25-erius metus.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas Vladas Žižys gali pasidžiaugti, kad gyvenime pavyko rasti savo kelią. Tiesa, jis niekada nebuvo lengvas.

Į gaisrus ir gelbėjimo darbus V. Žižys skuba jau 25-erius metus. Sako, kad ir nepajuto, kaip tiek metų pralėkė. Kelerius metus Vladas dirbo Taujėnų gaisrinėje, bet užėjus vajui, kai jose buvo palikti tik vairuotojai, ugniagesio darbo jis vis dėlto neišsižadėjo. Praėjęs medicininę apžiūrą, kurioje reikalavimai buvo vos ne kaip lėktuvo pilotui, ir pasimokęs Ugniagesių gelbėtojų mokykloje surengtuose kursuose, V. Žižys įsidarbino ugniagesiu Ukmergėje.

Jis iš tų, kurie nemoka gyventi be darbo. O to darbo niekada netrūko. Ir ne tik priešgaisrinėje tarnyboje. Jo tėvams susigrąžinus žemę, ėmęs ją dirbti.

Iš pradžių buvo vos 6 hektarai, o dabar jų – 300.

Beje, jo ūkyje yra dar ir visas avių pulkas. Keturiasdešimtmečio proga iš draugų dovanų gavęs 4 aveles, „padaugino“ jas iki 100. Šmaikštaudamas sako, kad nemiga jo nekamuoja, juk ne juokas tokį pulką avių kas vakarą suskaičiuoti. Beje, net ir bendradarbiai rūpinosi, jog avelių banda gausėtų. Iš jų dovanų yra gavęs aviną, tik pastarasis avelėms nelabai įtikęs.

Jo akimis, gaisrininkas visada lieka gaisrininku. Net tada, kai nebudi. Ne kartą yra skubėjęs padėti kitiems, įvykus nelaimei. Kitaip gyventi nemokėjęs, nors geros karmos taškais, sako, kad netikintis.

Pasak jo, galima tik pasidžiaugti, kad žmonių požiūris į savo namus ir turtą pamažu keičiasi, stengiamasi pasirūpinti, kad gaisrai nekiltų.

Tiesa, dabar kaimynas ne visada padėti skuba kaimynui. Būna, kad kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei, žmonės susirenka labiau iš šalies pažiūrėti, užuot padėję. Žodžiu, atvažiuos ugniagesiai ir viskuo pasirūpins...

„Visą laiką dirbau ugniagesiu gelbėtoju, bet nebuvo taip, kad grįžčiau po budėjimo, ir būčiau laisvas. Laukė darbai ūkyje. Gaila, kad per tuos darbus mažai teko bendrauti su dukromis. Matydamos, kiek darbų turime, jos visada atskubėdavo padėti“, – pasidžiaugia jis. Vyresnioji dukra jau studijuoja universitete, o jaunesnioji mokosi gimnazijoje.

Jo akimis, ugniagesio gelbėtojo darbas išmoko ne tik gesinti gaisrus ir gelbėti žmonių gyvybes, jis keičia požiūrį į gyvenimą, padeda priimti sprendimus ir visada skatina ieškoti sprendimų.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)