Apdovanotas Mero padėkos ženklu

Jonui Stakauskui įteiktas apdovanojimas.   Autorės nuotr. Jonui Stakauskui įteiktas apdovanojimas. Autorės nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergiškis Jonas Stakauskas už Ukmergės krašto istorinių vertybių puoselėjimą, prisidedant prie Mūšios miško parko Didžiosios kovos apygardos partizanams atminti įkūrimo, ir aktyvią visuomeninę veiklą apdovanotas Mero padėkos ženklu.

Šį garbingą apdovanojimą Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas J. Stakauskui įteikė lapkričio 3-iąją, jam minint 80-ies metų sukaktį.

„Nuoširdžiai dėkoju už man parodytą dėmesį. Visą savo gyvenimą stengiausi statyti, o ne griauti. Visada priekyje savęs mačiau žmogų. Neatsižvelgdamas į jo amžių, socialinę bei turtinę padėtį, politines pažiūras. Be žmonių juk esi niekas. Viską dariau žmonėms ir dėl žmonių“, – kalbėjo J. Stakauskas.

Svečius jis priėmė Šventupės kaime esančiame bendrovės „Ukmergės melioracija“ administracijos pastate. J. Stakauskas jau 25-erius metus yra šios įmonės vienas iš pagrindinių akcininkų ir valdybos pirmininkas.

Iš Ukmergės rajono kilęs ir buvusioje Žemės ūkio akademijoje (dabar – Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija) mokslinio agronomo specialybę įgijęs J. Stakauskas per savo gyvenimą dirbęs tik 3 darbovietėse: sovietmečiu vadovavo Lyduokių kolūkiui ir tuometei žemės ūkio valdybai (vadinamam „agropromui“) bei „Ukmergės melioracijoje“.

„Mūšios miško parką Didžiosios kovos apygardos partizanams atminti su monsinjoru Alfonsu Svarinsku kartu įkūrėme, kaip sakoma, nuo pirmo kastuvo. Jis ir aš buvome jo architektai – pasitardami ir pasikonsultuodami, tai pas mane, tai pas jį susibėgdami, sprendėme, ką ir kaip daryti.

Nežiūrint skirtingų mudviejų politinių pažiūrų, mes tapome labai artimi ir gerbėme vienas kitą. A. Svarinsko didžiausias rūpestis buvo parke pastatyti kryžius, o aš buvau atsakingas už kitus darbus. Teko parengti miško parko dokumentus, kartu su melioratoriais įrengėme takus, išvalėme Mūšios upelį, buvusios pelkės vietoje atsirado tvenkinys ir kt. Monsinjoras parką kūrė ne sau, o norėdamas viską palikti žmonėms, ateities kartoms“, – prisiminė J. Stakauskas.

Kuklus ir savo atliktais darbais girtis bei didžiuotis nepratęs ukmergiškis nedaugžodžiavo, priminus jo įdėtas pastangas, kuriant Šventupės kaimo gyvenvietę, atkuriant buvusį Krikštėnų dvarą ir kt.

J.Stakauskas džiaugiasi, kad jo darbus bendrovėje „Ukmergės melioracija“ direktoriaus pareigose jau antrus metus tęsia 54-erių metų vyriausias sūnus Nerijus. Įmonėje šiuo metu dirba 35 darbuotojai.

„Kol dar sveikata leidžia, kasdien atvažiuoju į įmonę bent porai valandų. Jaudinuosi dėl darbuotojų, rezultatų, aplankau objektus ir kt. Noriu paskutinį įmonės darbuotoją palydėti į pensiją. Kad to sulaukčiau, dar teks 5-erius metus padirbėti“, – šypsosi J. Stakauskas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų