Spausdinti šį puslapį

Nuošliaužoje dingusios lietuvės vyras geriausio nebesitiki

Nuošliauža Norvegijoje / „The Telegraph“ vaizdo įrašo „Youtube“ tinkle stop kadras. Nuošliauža Norvegijoje / „The Telegraph“ vaizdo įrašo „Youtube“ tinkle stop kadras.

Skaudi tragedija nutiko Norvegijoje, kur po nuošliauža dingo mūsų kraštietė Rasa Lasinskienė.

Portalas LRT.lt skelbia, kad praėjusią savaitę, nuslinkus kalvos šlaitui Norvegijoje esančiame Jerdrumo savivaldybės Asko miestelyje, be žinios dingo čia su šeima gyvenusi lietuvė Rasa Lasinskienė. Jos vyras LRT.lt sakė, jog situacija iš tiesų sudėtinga, o viltį išlaikyti sunku. Juolab, kad dabar gelbėtojai priversti laukti specialistų vertinimų, kada galės tęsti pradėtus darbus.

49-erių metų R. Lasinskienė dingo ankstyvą trečiadienio rytą. Ji buvo išėjusi pavedžioti savo šuns ir vos tik baigusi telefonu kalbėtis su vyru bei jam pasakiusi, jog netrukus grįš, dingo be žinios. Būtent tą akimirką ir nuslinko šlaitas, tapęs tragedijos epicentru.

Abcnyheter.no rašoma, kad patvirtintos jau septynios nuošliaužos aukos. Iš viso dingusiais buvo laikoma dešimt žmonių, tačiau policija nebesitiki rasti gyvų. Vos tik nutikus nelaimei, gelbėtojams buvo sudėtinga ieškoti žmonių dėl pačios nuošliaužos ir kitų sąlygų.

Kaip LRT.lt trečiadienį pasakojo Ramūnas Lasinskas, toliau ieškoma dar trijų žmonių ir Lasinskų augintinio, tačiau situaciją vis sudėtingesnę daro ir gamtos sąlygos.

„Dar dabar ieškoma trijų žmonių ir mūsų šuniuko. Tik vakar, apie 11 val., buvo griūtis, tai visi gelbėtojai išbėgo iš tos vietos ir kol kas nežinau, ar pradėjo paieškas, nes pas mus 16 laipsnių šalčio“, – pasakojo R. Lasinskas.

Jis taip pat sakė, jog šiuo metu yra apsistojęs sūnaus nuomojame būste, gyvena kartu su jo šeima. Paklaustas, ar nutikus nelaimei šeima sulaukė pagalbos, vyras sakė, kad psichologinę pagalbą suteikė Vyriausybė, o pinigais remia lietuvių bendruomenė. Nelaimėje nepaliko ir jo darbovietė.

Tačiau sunkiausia šeimai laukti žinių iš gelbėtojų, kai jų darbo sąlygos atrodo vis sudėtingesnės su kiekviena diena.

„Kol nerastas kūnas, negalima tvarkyti jokių dokumentų. Nepalūžti padeda ir palaiko vaikai ir mano stiprybė dėl pačios situacijos. Pamačiau beveik pasaulio pabaigą ir dabar statysiu gyvenimą nuo nulio“, – sakė griūtį savo akimis matęs vyras.

Šiuo metu gelbėtojai laukia specialistų vertinimų, kada vėl bus galima sugrįžti į nelaimės vietą ir tęsti darbus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)