Spausdinti šį puslapį

Krašto apsaugos ministerijos kanclerė – ukmergiškė

Ukmergiškė atsakinga už visą Krašto apsaugos ministerijos kanceliariją.  Alfredo Pliadžio nuotr. Ukmergiškė atsakinga už visą Krašto apsaugos ministerijos kanceliariją. Alfredo Pliadžio nuotr.

Krašto apsaugos ministerijos kanclerės pareigas pradėjo eiti mūsų kraštietė Kristina Deviatnikovaitė.

Nuo sausio 5 d. ji prisijungė prie krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko komandos.

„Kristinos puikus teisės išmanymas ir turima didžiulė tarptautinė patirtis, įgyta atstovaujant Lietuvos nacionaliniams interesams Europos Sąjungos Taryboje, kitose ES institucijose, neabejotinai pravers diegiant efektyvesnį valdymą ir administravimą Krašto apsaugos ministerijoje ir visoje krašto apsaugos sistemoje“, – savo pasirinkimą pakomentavo krašto apsaugos ministras.

Šios ministerijos veiklos valdymui ir administravimui vadovausianti K. Deviatnikovaitė iki paskyrimo į naująsias pareigas ėjo Teisingumo ministerijos Tarptautinės teisės grupės vyresniosios patarėjos pareigas.

Ji turi ilgametę patirtį nacionalinės teisėkūros, ES ir tarptautinių reikalų, tarptautinio bendradarbiavimo, tarptautinių derybų, tarptautinių dokumentų įgyvendinimo nacionalinėje teisėje klausimais, stažavosi ES Bendrajame teisme.

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu buvo paskirta Materialinės baudžiamosios teisės darbo grupės pirmininke. Kelerius  metus ji dirbo teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES Briuselyje – atstovavo Lietuvos interesams ir pozicijoms ES institucijose ir agentūrose teisingumo klausimais.

1986 m. gim. K. Deviatnikovaitė yra įgijusi Teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, o augo ir mokėsi Ukmergėje. Čia baigė tuometinę „Šilo“ vidurinę mokyklą (dabar – progimnazija). Kaip nurodoma Krašto apsaugos ministerijos skelbiamoje biografijoje, ji kalba anglų ir prancūzų kalbomis, domisi karo filmais, užsiima fitnesu, pilatesu.

Apie savo šeimą moteris nedaugžodžiavo – sakė, kad mama dirba buhaltere, o tėtis – darbininkas. Taip pat mūsų mieste gyvena močiutė.

„Sėkminga karjera visų pirma yra tinkamas auklėjimas, mokykla ir požiūris“, – sako aukštas pareigas ministerijoje einanti mūsų kraštietė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)