Merui patarinės visuomeninis konsultantas

I. Baltūsis konsultuos rajono merą.   Nuotrauka iš asmeninio I. Baltūsio albumo. I. Baltūsis konsultuos rajono merą. Nuotrauka iš asmeninio I. Baltūsio albumo.

Ukmergės rajono mero Rolando Janicko komandoje dirbs visuomeninis konsultantas Irmantas Baltūsis. Merą jis konsultuos verslo plėtros, investicijų pritraukimo, viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų vykdymo bei teisiniais klausimais.

Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad visuomeninis konsultantas – 44-erių metų vilnietis, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Konsultavimo skyriaus specialistas. Šiuo metu jis gyvena Deltuvoje. Turi 16-os metų darbo patirtį valstybės tarnyboje ir privačiame sektoriuje.

Buvusių veiklų sritis labai plati – dirbo teisininku, korupcijos prevencijos specialistu ir ES lėšomis finansuojamų projektų vadovu bei jų koordinatoriumi Šakių, Trakų rajonų, Kazlų Rūdos savivaldybėse, Seimo narių patarėju, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Specialiųjų tyrimų skyriuje, „Sodros“ valdyboje Vidaus audito tarnyboje, Nacionalinėje mokėjimo agentūroje ir kitose darbovietėse.

Savivaldybė skelbia, kad visuomeniniu konsultantu jis dirbs neatlygintinai, tačiau jam bus suteiktas kabinetas su įrengta darbo vieta.

I.Baltūsis visuomeniniu konsultantu paskirtas gegužės 5 d. „Kadangi šis darbas neatlygintinas ir yra atliekamas laisvu nuo pagrindinio darbo metu, nėra numatytas ar apibrėžtas jo darbo valandų skaičius. Mano potvarkiu jis paskirtas mano, kaip mero, įgaliojimų laikotarpiui“, – informavo R. Janickas.

Merai ir savivaldybės tarybos nariai gali oficialiai turėti visuomeninių konsultantų, tai numato Vietos savivaldos įstatymas.

Visuomeninis konsultantas turi būti pilnametis, juo negali tapti asmuo, pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo ar turintis neišnykusį teistumą.

„Kasmet savivaldybės administracijai tenka spręsti daugybę su strategine plėtra susijusių dalykų – ieškoti investicijų, finansavimo šaltinių, galimybių ir būdų pritraukti verslą ir pan. Kvalifikuotų ir atitinkamą patirtį turinčių žmonių pagalba labai reikalinga“, – sako R. Janickas. I. Baltūsis – kol kas vienintelis jo visuomeninis konsultantas.

„Konsultuojančių, patariančių žmonių visada turėjau ir turiu ne vieną, taip pat visada jų ieškau. Tačiau, deja,  ne visi man padedantys tam tikrų sričių profesionalai nori būti įvardijami viešai. O I. Baltūsis sutiko. Džiaugiuosi, kad savo turimomis žiniomis ir patirtimi jis prisidės prie komandos. Šis žmogus neseniai įsikūrė mūsų rajone ir, būdamas pilietiškas, pats pasiūlė savo pagalbą“,  – sako  R. Janickas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Ona 2021-05-13 21:10
O vslstyves tarnybos istatymas tam nepriestarauja? ... 16 darbo metu, 13 darbo vietu ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų