„Metų gimnazistė 2021“ – Kamilė Samusiovaitė

Kamilė Samusiovaitė. Kamilė Samusiovaitė.

Vitalija ŽIUPKIENĖ

Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Ketveri metai Antano Smetonos gimnazijoje – ir džiugūs, ir kupini įvairiausių potyrių, kasdienės rutinos ir netikėtų atradimų laikas.

Tačiau visi gimnazistai, o ypač ketvirtokai, sutiktų, kad tai – labai greitai prabėgęs laikas. Rodos, čia tik pirmą kartą įžengei į gimnazijos rūmus – o štai jau ir brandos egzaminų sesija beveik baigta. Tad beliko keletas malonių gimnazijos pabaigtuvių akimirkų. Viena jų – tradiciniai „Metų gimnazisto“ rinkimai, kuriuose gali dalyvauti patys aktyviausi, puikiai besimokantys ketvirtokai.

Šiemet „Metų gimnaziste“ tapo Kamilė Samusiovaitė. Tik atėjusi iš Dukstynos pagrindinės mokyklos, Kamilė įsiliejo į iniciatyviausių, kūrybingiausių gimnazistų būrį. Be to, buvo ir nepaprastai stropi mokinė, kryptingai siekianti kuo aukštesnių mokymosi rezultatų. Gimnaziją ji baigė vien dešimtukais. Tai – įvairiapusė asmenybė, pasiekusi puikių rezultatų ir formaliajame, ir neformaliajame ugdyme.

Kamilė sako, jog gerai mokytis ir dalyvauti popamokinėse veiklose nėra sunku tada, kai per pamokas atidžiai klausai mokytojų, nesiblaškai ir nuosekliai dirbi. Tuomet lieka laiko viskam, todėl ją nuolat matydavome vedančią renginius, dainuojančią ansamblyje, chore, prigludusią prie garso pulto spektaklio metu, įkūrusią ir vadovaujančią mokinių bendrovei MMB „Šėrink“, dalyvaujančią respublikinėje VGTU ,,Ateities inžinerijos“ programoje, rašančią rašinius, esė, kino kritikos darbus konkursams.

Matydavome ją ir organizuojančią renginius, ir juose dalyvaujančią. Visi žinojome, kad tai – atsakingas ir pareigingas žmogus. Kamilė sako, kad gimnazijoje gavo daug gyvenimo pamokų: išmoko planuoti savo laiką, nenusiminti, jei nepavyksta, nenuleisti rankų, todėl išbandė įvairių veiklų, įgavo drąsos ir pasitikėjimo savimi.

Sunkiausia, jos nuomone, išlikti savimi, kai esi matomas, o matomas esi, jei dalyvauji, organizuoji, veiki... Tačiau kai pasieki tikslą (pavyzdžiui, tarptautinėje DoFė lyderystės programoje iškovotas sidabro ženklelis, apdovanojimai lietuvių, užsienio kalbų, matematikos, biologijos, informacinių technologijų, istorijos, geografijos, fizikos, chemijos konkursuose ir olimpiadose), džiaugiesi ir įgauni motyvacijos. „Čia, gimnazijoje, užaugau kaip žmogus“, – dėkoja už įgytas patirtis Kamilė, jau atsisveikindama su Antano Smetonos gimnazija. Ateinančioms gimnazistų kartoms ji linki nepasiduoti apatijai, tinginystei, būti žingeidiems, išbandyti save įvairiausiose užklasinėse gimnazijos veiklose, nes tik išbandymai ir sunkumai užgrūdina žmogų, leidžia tobulėti.

„Metų gimnazisto“ nominacija buvo įsteigta 2018 metais, pasitinkant gimnazijos 100-metį. Pirmuoju nominantu tapo Titas Kumetaitis, 2019 metais – Kornelija Valuckaitė, 2020 metais – Paulina Kardokaitė.

Kamilei, kaip ir kitiems gimnazijos absolventams, bus įteiktas prezidento Antano Smetonos proginis medalis ir piniginė premija. Sveikiname Kamilę tapus „Metų gimnaziste 2021“ ir linkime sėkmės, kuriant savo gyvenimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų