Spausdinti šį puslapį

Geriausias rajono abiturientas nutarė studijuoti istoriją

P. Brazinskas – geriausias rajono abiturientas.  Asmeninio albumo nuotr. P. Brazinskas – geriausias rajono abiturientas. Asmeninio albumo nuotr.

Geriausiai brandos egzaminus šiemet išlaikęs Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos abiturientas Pijus Brazinskas jau apsisprendė, kokią studijų kryptį rinksis. Studijoms jis pasirinko Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą.

Kad ukmergiškis į jį bus priimtas – abejoti neverta, nes vaikinas – iš tiesų neeilinių gabumų – laikydamas valstybinius egzaminus jis surinko net keturis šimtukus.

100 balų įvertintas ir jo istorijos egzamino darbas.

Ukmergiškis stebina savo žiniomis, gabumais ir genialia atmintimi. Šiemet jis nugalėjo LRT televizijos konkurse „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“.

Šiame gabiausiųjų moksleivių konkurse Pijus iš viso dalyvavo net keliolika kartų. Keturis kartus – šeštoje, aštuntoje, dešimtoje ir dvyliktoje klasėse – tapo nugalėtoju.

Prieš kelerius metus P. Brazinskas laimėjo antrą vietą tarp 20 000 dalyvių, laikiusių Europos egzaminą. Antra vieta pasidalijo su dviem kitais žaidėjais, o nuo pirmos vietos juos skyrė vienas balas.

Po šios sėkmės žurnalistams duotame interviu vaikinas yra sakęs, kad visuomet bus klausimų, kurių nežino, visko žinoti neįmanoma, tačiau neretai pavyksta teisingą atsakymą išmąstyti. „Kartais ir nežinodamas gali išmąstyti gerą atsakymą, jeigu pasitelki savo vaizduotę ir loginį mąstymą.“

P.Brazinskas taip pat yra laimėjęs ne vieną olimpiadą, turi daug hobių: baigė muzikos mokyklą, lankė dailės mokyklą, domisi fotografija, filmais ir knygomis.

Nors moksluose sekasi puikiai, P. Brazinskas prisipažįsta keturių šimtukų, laikant brandos egzaminus, surinkti tikrai nesitikėjęs. Nedvejojęs gal tik dėl vieno...

Dabar, kai egzaminų rezultatai jau aiškūs, vaikinui duris atvertų bet kuri mūsų šalies ar net užsienio aukštoji mokykla.

Tačiau ukmergiškis jau pasirinko – nutarė Vilniaus universitete studijuoti istoriją. Prieš tai dar dvejojo – gal rinktis politikos mokslus. Tačiau vėliau apsisprendė paklausyti kompetentingų rekomendacijų ir pirmiausia rinktis fundamentalias – istorijos studijas, o politikos sritį palikti magistriniam darbui.

Kaip atšvęs neįtikėtinai puikius mokslų baigimo rezultatus? Atsiėmus brandos atestatą, Pijus su draugais išvyksta į Romą. Jau lankėsi šiame jį pakerėjusiame mieste ir buvo nutaręs jį dar kartą aplankyti.

Tą pačią kaip ir sūnus – Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnaziją – yra baigusi ir jo mama. Dabar ji čia dirba chemijos mokytoja.

Pijaus mama Gražina Macijauskaitė sako, kad jos sūnų visada lydėdavo geri, patikimi žmonės. O keturis šimtukus mama vadina didele sėkme.

Pedagogė didžiuojasi sūnumi – atsakingu, pareigingu ir labai reikliu sau. 

Sako, kad Pijui visada sekėsi ir su draugais, ir su pedagogais. Dėl išsiugdytų tvirtų charakterio savybių „kaltina“ nuo pat vaikystės pasitikėjimą savimi ugdžiusius nuostabius mokytojus.

Žinoma, džiaugtis galima puikia sūnaus atmintimi, dėl kurios mokslų krimtimas nėra kankynė. 

Mama sako, kad jų giminėje – taip pat nemažai talentingų žmonių. Tarp jų yra rašytojų, žurnalistų ir net lakūnų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)