„Iš gyvenimo aš nieko neprašiau...“

Valdutė Kunigėlienė savo sodyboje. Valdutė Kunigėlienė savo sodyboje.

Genė VAITKŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Janė GIEDRAITIENĖ

Kultūros centro Vidiškių skyriaus renginių organizatorė

Prieš daugiau kaip penkiolika metų į Vidiškių kraštą su šeima gyventi atsikrausčiusi dzūkaitė Valdutė Kunigėlienė šiemet švenčia gražų jubiliejų. Daugelis vidiškiečių šią malonią ir draugišką moterį pažįsta asmeniškai, daugelis žavisi jos kurtais paveikslais, eilėraščių posmais.

Pirmoji jos tapybos darbų paroda „Surink žiedų minčių gražiausią puokštę“ prieš keletą metų buvo surengta Šventupės bibliotekoje. Antroji paroda „Mintį spalvotą pievon paleidau...“ – Vidiškių kultūros namuose. Vėliau ji iškeliavo į Dainavą. Dažną savo kūrybos eilėraštį autorė iliustruoja nutapytu paveikslu.

Šiais metais Šventupės bibliotekoje buvo surengtas vieno paveikslo parodų ciklas „Mintys kaip smiltys – biro pažiro...“. Virtuali paroda rengiama Vidiškių krašto kultūrinės veiklos feisbuko puslapyje.

Liepos 22 d. Šventupės dvare jubiliejinių Valdutės metų renginius vainikavo kūrybos vakaras „Iš gyvenimo aš nieko neprašiau...“. Surengta autorės tapybos darbų paroda, vakaro metu buvo skaitoma jos poezija ir gyvenimiškos įžvalgos.

Pasveikinti kūrėjos susirinko draugai, pažįstami, kaimynai. Dainomis jubiliatę pasveikino jungtinis Šventupės ir Vidiškių saviveiklininkų kolektyvas, vadovaujamas Edvino Kanėtos, gražiais žodžiais – poezijos klubo literatės, draugės.

Kultūros ir bibliotekos darbuotojos parengė dar vieną prasmingą dovaną – Valdutės kūrybos aplanką „Mintys kaip smiltys – biro pažiro...“. Tai – dovana ne tik jubiliatei, bet ir visiems, besižavintiems autorės kūryba.

***

Iš gyvenimo aš nieko neprašiau,

Gal todėl ir davė su kaupu.

Rodos tik svajojau, tik eiles rašiau

Ir šiek tiek nuo laimės

Kartais paslapčiom svaigau.

Kai išeidavau – norėjos grįžt,

Jei nukrisdavau, gebėjau atsikelt...

Gal todėl, kad nenorėjau daug,

Tik labai norėjosi gyvent...

(V. Kunigėlienė)

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų