Vienintelei darbovietei atidavė 41-us metus

Rajono vadovai pagerbė darbą paliekančią Violetą Markevičienę.  Vaidoto Kalino nuotr. Rajono vadovai pagerbė darbą paliekančią Violetą Markevičienę. Vaidoto Kalino nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Rugsėjo 1-osios išvakarėse su darboviete atsisveikino ilgametė Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos direktoriaus pavaduotoja, o pastaruosius ketverius metus ir laikinoji vadovė Violeta Markevičienė. Šioje vienintelėje įstaigoje ji darbavosi 41-us metus.

„Įvairios reformos, persikraustymai ir vadovavimas įstaigai, kurioje ugdoma 100 vaikų, labai išvargino. Atėjo metas pasakyti „stop“. Noriu pailsėti. Vėliau tikrai neatsisakysiu naujų pasiūlymų dirbti pedagoginį darbą. Jei kam prireiks mano pagalbos, padėsiu“, – sakė V. Markevičienė.

Atsisveikinti bei padėkoti jai už ilgametę vadybinę ir pedagoginę veiklą atvyko ir Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas.

V.Markevičienė – ukmergiškė. Dar bestudijuodama tuomečiame Šiaulių pedagoginiame institute (dabar – Vilniaus universiteto Šiaulių akademija), paskutiniame kurse atliko praktiką tuometėje Ukmergės pagalbinėje internatinėje mokykloje. Baigusi studijas ir įgijusi spec. pedagogės ir logopedės profesiją, pagal paskyrimą sugrįžo į gimtinę ir įsidarbino auklėtoja toje pačioje mokykloje.

Per 41-us metus keitėsi ne tik mokyklos pavadinimas, bet ir V. Markevičienės pareigos: auklėtoja, mokytoja, direktoriaus pavaduotoja, direktorė, direktoriaus pavaduotoja ir laikinai einanti direktorės pareigas.

„Kodėl tiek metų atidaviau vienai darbovietei? Visų pirma man labai patiko darbas. Ypač pedagoginis. Su didžiuliu malonumu prisimenu pirmuosius Lietuvos Nepriklausomybės metus, kuomet sovietmečiu nemokytinus mūsų mokyklos vaikus ėmė mokyti ir atidarė lavinamąsias klases. Buvau viso to pradininkė, tikrą mokytojo darbą pajutau.

Mūsų mokyklą lanko ypatingi vaikai, turintys protinį atsilikimą, Dauno ar autizmo sindromus. Ne visi su jais gali dirbti, nes tai tikrai yra labai sudėtingas, atsakingas, sunkus ir, sakyčiau, nedėkingas darbas. Su šiais vaikais gali dirbti tik labai labai juos mylintys žmonės.

Didžiulis pasiekimas tokius vaikus išmokyti skaityti ir rašyti. Ne visiems tai pavyksta, bet kartais užtenka to, kad jie pajunta didžiulį džiaugsmą būti mokykloje, bendrauti klasėje su panašaus likimo broliais ir sesėmis. O koks, pamenu, buvo iššūkis vieną savo vaikų klasę nuvežti į Vilnių, į Operos ir baleto teatrą.

Tik geri ir gražūs prisiminimai užplūsta užveriant savo vienintelės darbovietės duris. Išeinu atidavusi vaikams labai daug savęs, siekdama juos integruoti į visuomenę“, – sakė V. Markevičienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų