„Ryto“ specialioji mokykla pagaliau turi vadovę

Direktore tapo ilgametė pedagogė. Direktore tapo ilgametė pedagogė.

Nuo šios savaitės Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos direktoriaus pareigas pradėjo eiti Agnė Talalienė. Mokykla nuolatinio vadovo neturėjo nuo 2017 metų rudens, nors konkursas buvo skelbtas ne kartą.

A.Talalienė „Ryto“ specialiojoje mokykloje dirba jau dvidešimt dvejus metus. Dirbo logopede ikimokyklinio ugdymo grupėje, surdopedagoge, padedančia vaikams, turintiems įvairaus lygio klausos sutrikimų. Taip pat teikia pagalbą Švietimo pagalbos bei Pedagoginėje psichologinėje tarnybose. Ji yra baigusi Šiaulių universitetą. Prieš keletą metų Kauno technologijų universiteto Panevėžio fakultete įgijo Švietimo vadybos specialybę. Tai bei kolegų palaikymas paskatino dalyvauti konkurse, kurį laimėjusi tapo naująja įstaigos direktore.

Buvusi direktorė iš pareigų atleista, jai pačiai prašant. Kadangi dėl valstybės politikos, siekiančios didinti neįgaliųjų integraciją bendrojo lavinimo mokyklose, nebuvo aišku, ar įstaiga išliks, rajono savivaldybė konkurso neskelbė net keletą metų. Pastaruosius ketverius metus laikinai specialiosios mokyklos vadovo pareigas ėjo Violeta Markevičienė.

Nusprendus, kad įstaiga ateityje nebus naikinama, nes yra regioninės reikšmės (ją lanko vaikai ne tik iš Ukmergės, bet ir aplinkinių rajonų, vaikų amžius nuo 2 iki 21 metų), nutarta paskelbti konkursą direktoriaus pareigoms užimti. Deja, du kartus neatsirado norinčiųjų kandidatuoti.

Trečią kartą konkursas „Ryto“ specialiosios mokyklos direktoriaus pareigoms eiti buvo paskelbtas šių metų gegužės 28 dieną. Rajono savivaldybės administracijos Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyriaus duomenimis, atrankoje, vykusioje rugsėjo 28 dieną, dalyvavo viena pretendentė – A. Talalienė.

„Gerai pažįstu mokyklos bendruomenę – vaikus, tėvus, pedagogus, daug metų pati dirbau su didelių specialiųjų poreikių turinčiais vaikais“, – sakė A. Talalienė.

Jos vizijoje – moderni, besimokanti, teikianti kokybiškas paslaugas skirtingų gabumų ir poreikių vaikams mokykla. Naujoji direktorė sieks, kad įstaiga taptų stipria specializuota mokykla, teikiančia pagalbą ne tik vaikams ir tėvams, bet ir mokyklų pedagogams, dirbantiems su mažesnių specialiųjų poreikių vaikais. A. Talalienė dalijosi planais įsteigti konsultacinį kabinetą su šiuolaikiška materialine baze, kur būtų suteikiamos sąlygos tiek vaikams, tiek mokytojams dirbti su specialiųjų poreikių vaikais. Ateityje galvojame apie šiuolaikinę sporto salę, kurios įstaiga neturi.

Šiuo metu persikeliama iš patalpų Vytauto gatvėje į patalpas Veterinarijos gatvėje, kur vyksta remontai. Planuojama įrengti specializuotus technologijų bei informatikos kabinetus, žaliąsias edukacines erdves lauke.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų