Spausdinti šį puslapį

Sėkmės istorija dalijasi „Surink Lietuvą“ sumanytoja

UAB „Gelos“ projektų vadovė Lina Baublienė. UAB „Gelos“ projektų vadovė Lina Baublienė.

Ukmergės bendradarbystės centras (BC) „Spiečius“ vykdo veiklą, skatinančią naujų verslų kūrimąsi, bei teikia nemokamas paslaugas pradedančiam verslui.

Šiais metais jau turime 13 naujų narių. Didelė dalis jų dalyvauja mentorystės bei akseleravimo programose. Kokią naudą kuria BC „Spiečius“, dalijamės UAB „Gelos“ projektų vadovės Linos Baublienės sėkmės istorija.

Kaip kilo jūsų verslo idėja? Kiek laiko jį vystote?

Mūsų verslas susijęs su vietiniu turizmu. Esame projekto „Surink Lietuvą“ sumanytojai ir koordinatoriai. Kuriame ir gaminame su šiuo projektu susijusius produktus – nuo magnetukų iki stalo žaidimų ir maršrutų po Lietuvą. Taip pat konsultuojame vietinio turizmo klausimais ir siekiame atverti visas galimybes, nes turizmas – ne tik viešbučiai ir skrydžiai. Jis gali būti puiki priemonė pristatyti savo miestą, pritraukti ne tik turistus, bet ir gyventojus ar net investuotojus.

Ši idėja kilo kai dirbau Turizmo ir verslo informacijos centre. Šiuo metu kuriame ir papildomus produktus – naują teminį žemėlapį „Surink Lietuvą. Apžvalgos bokštai“, vystome e-parduotuvę, magnetukų rinkimui pritaikėme GPS funkciją, kad būtų dar patogiau ir lengviau juos surinkti. Turim planų plėtrai į Pabaltijo šalis. Galime sakyti, kad mažais, bet užtikrintais žingsniais žengiame į priekį.

Kas paskatino pradėti verslą?

Anksčiau niekada negalvojau apie savo verslą, tačiau „Surink Lietuvą“ projektas, kuris turėjo trukti tik 2-ejus metus, patiko keliautojams ir mus užplūdo prašymai jį tęsti. Jaučiant atsakomybę prieš keliautojus ir suvokiant šio projekto svarbą, teko prisiimti atsakomybę ir vystyti jau ne projektą, o visą verslą.

Prieš tai dirbau Ukmergės turizmo informacijos centre, kurį panaikinus teko ieškoti sprendimų. Pasitelkus draugus, kurie patikėjo šia idėja, pradėjome savo verslą.

Kokiame etape yra jūsų verslas?

Šiuo metu vis dar planuojame augimą, ruošiame naujus projektus. Pagrindinį mažąjį išsikeltą tikslą jau įgyvendinome – įdiegėme GPS funkciją savo e-parduotuvėje. Tai leidžia ne tik padidinti pardavimus, tačiau ir tiesiogiai bendrauti su klientais. Šiuo metu tikslas – plėsti klientų ratą, o pasiekus norimus skaičius, vykdyti plėtrą į Pabaltijo šalis.

Kodėl prisijungėte prie „Spiečiaus“? Kokią naudą jis suteikė?

Apie „Spiečių“ jau žinojom seniau, tiesa sakant net su pavydu žiūrėjome į kaimyninius miestus, kuriuose „Spiečiai“ jau buvo įsteigti. Jam įsikūrus Ukmergėje buvome vieni pirmųjų prisijungusiųjų.

Labai džiugu gauti palaikymą ir pagalbą. Tai – vieta, kur ne tik patikima tavo svajonėmis, bet ir ieškoma būdų kaip padėti, kad svajonės virstų realybe.

Kodėl nusprendėte pasinaudoti verslo mentorystės / akseleravimo programa? Kas buvo jūsų mentorius?

Pradžia visada būna sunki, tad, neturint daug patirties versle, labai svarbus yra tiek palaikymas ir konsultacijos, tiek pagrindai, kurie padeda išsigryninti savo tikslą, susiplanuoti finansus.

Teko bendrauti su dviem mentoriais Arnoldu Jonaičiu ir Tomu Proscevičiumi. Arnoldas stiprus versle, susijusiame su gamyba, tad su juo aptarėme mūsų plėtros galimybes į Pabaltijo šalis. Sulaukiau didelio palaikymo ir padrąsinimo, kad esu teisingame kelyje. Tomas  sudomino žiniomis inovacijų srityje, padėjo ieškoti inovatyvių galimybių, vystant mūsų produktą ne tik Lietuvoje, įkvėpė pradėti ieškoti IT sprendimų.

Ko pavyko pasiekti per visą šią programą? Kuriuo rezultatu džiaugiatės labiausiai?

Skaičius ir augimą bus galima įvertinti turizmo sezonui pasibaigus. Sezoną pasitinkame nusiteikę optimistiškai, tiek su nauju produktu mūsų keliautojams, tiek ir su naujomis technologijomis.

Kiekvienam verslui, manau, reikėtų išbandyti mentorystę. Tai – ne tik žvilgsnis iš šono, bet ir palaikymas, padrąsinimas bei realūs uždaviniai, kuriuos galima pasiekti nuosekliai vykdant planą.

Kalbino Ukmergės bendradarbystės centro „Spiečius“ koordinatorė Rima Boškevičienė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)