Spausdinti šį puslapį

„Metų gimnazistas 2022“ – Liutauras Usonis

Liutauras Usonis tapo Antano Smetonos gimnazijos „Metų gimnazistu 2022“. Liutauras Usonis tapo Antano Smetonos gimnazijos „Metų gimnazistu 2022“.

Antano Smetonos gimnazijos bendruomenės iniciatyva jau penktus metus vyksta „Metų gimnazisto“ rinkimai.

Kaip ir kasmet, komisija, kurią sudaro mokinių, mokytojų ir tėvų atstovai, išanalizavusi pateiktas kandidatų anketas išrinko nugalėtoją. Juo tapo abiturientas Liutauras Usonis. 

„Liutauras į mūsų gimnaziją yra įsiliejęs iš Dukstynos pagrindinės mokyklos. Visus ketverius metus puikiai mokėsi, gimnaziją baigė vien dešimtukais. Dalyvaudamas rajono chemijos ir biologijos olimpiadose pelnė pirmąsias vietas.

Moksleivis aktyviai dalyvavo ir saviveikloje – dainavo gimnazijos vokaliniame ansamblyje ir chore, muzikavo estradiniame ansamblyje „Veranda“, mušė būgnus „Afrikos ritmų“ būrelyje, šoko folklorinius šokius. Jis groja  ne vienu muzikos instrumentu – saksofonu, gitara, pianinu, tad be jo neapsiėjo nė vienas gimnazijos renginys. Liutauras rado laiko ir sportui – žaidė tinklinį“, – pasakojo Antano Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna.

Liutauras yra atsakingas, disciplinuotas, gebantis burti kitus. Baigdamas mokyklą jis sako išeinantis labiau pasitikėdamas savimi, drąsesnis, gebantis išreikšti savo ir priimti kitų nuomonę. Prisipažįsta, kad gimnazijoje sutikti bendraminčiai bei „kitaminčiai“ išmokė kritiškai mąstyti, skirtingai vertinti tam tikrus dalykus ar situacijas.

„Visada mėgau iššūkius, jie neleidžia stovėti vietoje, dėl to galėjau tobulėti ne tik kaip mokinys, bet ir kaip žmogus. Esu dėkingas gimnazijai, kad neaugino „šiltnamio“ sąlygomis, ir visiems mokytojams, draugams, artimiesiems, kurie visada palaikydavo, skatindavo veikti ir siekti užsibrėžtų tikslų“, – sako Antano Smetonos gimnazijos „Metų gimnazistas 2022“.

Jis linki moksleiviams naudotis visomis galimybėmis, kurios yra suteikiamos, nekreipti dėmesio į tai, ką pamanys kiti. Net jei bus nusivylimų, momentų, kai atrodys, kad nepavyks, svarbiausia – bandyti. Tik taip atsiranda žinios ir patirtys, leidžiančios siekti savo svajonių.

„Metų gimnazisto“ nominacija buvo įsteigta 2018 metais, pasitinkant Antano Smetonos gimnazijos 100-metį. Pirmuoju nominantu tapo Titas Kumetaitis, 2019 m. – Kornelija Valuckaitė, 2020 m. – Paulina Kardokaitė, 2021-aisiais – Kamilė Samusiovaitė. 

Liutaurui bus įteiktas prezidento Antano Smetonos proginis medalis ir piniginė premija.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)