Spausdinti šį puslapį

Į užtarnautą poilsį išlydėjo projektavimo profesionalę

Birutė Kudžmienė: „Man darbas buvo ne tik darbas, bet ir hobis.“ Birutė Kudžmienė: „Man darbas buvo ne tik darbas, bet ir hobis.“

Į užtarnautą poilsį išlydėta ilgametė UAB „Remonto ir statybos projektas“ direktorė Birutė Kudžmienė. Tris dešimtmečius ji vadovavo minėtai įmonei bei dirbo projektų vadove. Dėl profesionalių darbuotojų trūkumo birželio mėnesį bendrovė „Remonto ir statybos projektas“ buvo likviduota.

Už atsakingą ir profesionalų darbą Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas B. Kudžmienei skyrė padėką ir įteikė gėlių puokštę, o savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas – simbolinę dovaną.

„Susirinkome jums padėkoti už darbus, kurie išliks ateities kartoms. Juk tiek metų atidavėte Ukmergės kraštui ir jo klestėjimui, kurdama ir projektuodama įvairios paskirties pastatus, gražiai bendradarbiauta su savivaldybe, rajono įstaigomis ir organizacijomis“, – kalbėjo R. Janickas.

B.Kudžmienei daug gražių žodžių išsakė mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius D. Varnas, UAB „Statybos montavimo darbai“ direktorius Valdas Petronis, UAB „Ukmergės statyba“ generalinis direktorius Edmundas Karaniauskas ir kiti.

Iš Anykščių rajono kilusi B. Kudžmienė dirbti į Ukmergę atvyko 1966 metais, baigusi tuometį Statybos technikumą. Pirmoji jos darbovietė buvo „Tarpkolūkinė statybos organizacija“. Čia turėjo atidirbti pagal paskyrimą trejus metus. Bedirbant neakivaizdžiai baigė tuometį Vilniaus inžinerinį statybos institutą bei įgijo inžinierės statybininkės profesiją.

Į UAB „Remonto ir statybos projektas“ direktorės pareigas moteris buvo  paskirta 1991 metų gruodį tuomečio aplinkos apsaugos ministro įsakymu. Šios bendrovės ištakos – 1962 metais įsteigto Žemės ūkio statybos projektavimo instituto Ukmergės skyrius.

UAB „Remonto ir statybos projektas“ klestėjimo laikais dirbo apie 170 darbuotojų. Centrinė įmonės būstinė buvo Ukmergėje, o Vilniuje, Kaune, Vilkaviškyje, Raseiniuose, Plungėje, Šiauliuose ir Panevėžyje veikė įmonės padaliniai. Pastarąjį dešimtmetį  UAB „Remonto ir statybos projektas“ darbuotojų buvo apie 25, šių metų pradžioje jau – 18, o likvidavimo dieną – 4.

B.Kudžmienės teigimu, jauni šios srities specialistai į Ukmergę dirbti nevažiuoja, nes, jų požiūriu, projektuotojo darbas per sunkus ir per mažai apmokamas.

„Man darbas buvo ne tik darbas, bet ir hobis. Aš projektuoju jau 56-erius metus. Galėčiau tai daryti ir viena – turiu visus šiam darbui reikalingus atestatus, tačiau man jau 83-eji metai. Įmonės archyve suskaičiavau 19 tūkst. 680 bylų. Tai – ne tik gamybiniai, žemės ūkio bei administraciniai pastatai, bet ir gyvenamieji namai, inžineriniai tinklai. Labai daug ir sudėtingų objektų esame suprojektavę visoje šalyje“, – kalbėjo B. Kudžmienė.

Iš Ukmergėje suprojektuotų savo pastatų moteris paminėjo prekybos centrą „Senukai“, o iš naujausių – Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvę Nuotekų gatvėje, Jasiuliškių socialinės globos namų grupinio gyvenimo namus Vingio gatvėje ir kt.

Pagal UAB „Remonto ir statybos projektas“ parengtus projektus Ukmergėje buvo sutvarkyta Vienuolyno gatvė, aikštė priešais kultūros centrą, Antano Smetonos dvaras ir kiti objektai..

Apie šį atsisveikinimą su ilgamete profesionale informavo Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)