Mano jaunystės, studijų mieste

Ukmergiškis Algimantas Kacevičius puikiai valdo plunksną – visada malonu paskaityti jo feisbuko įrašus. Štai kaip nostalgiškai jis rašo apie išvyką į Kauną – savo studijų miestą.

„LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos nariai suorganizavo išvyką į Kauną – mano jaunystės, studijų miestą.

Labai laukiau šios išvykos. Norėjosi vėl, kaip kadaise, pasivaikščioti Laisvės alėja, pabuvoti Botanikos sode.

Diena nusisekė puiki, taigi ir nuotaika visų buvo atitinkama. Pabuvojome Kauno pilyje, Prisikėlimo bažnyčioje, Karo muziejaus kiemelyje.

Ekskursijos vadovė Irena Mikienė, pagal numatytą reglamentą, paleido visus prie Karininkų ramovės ir leido porą valandų pasivaikščioti Laisvės alėjoje. Su bičiuliu eilinėje kavinukėje išgėrėme kavos, pasigardžiavę skaniais ledais, o aš nuskubėjau į savo buvusią Žemės ūkio akademiją Kęstučio gatvėje.

Žinoma, Akademijos ten seniai nėra, pilna firmų firmelių, bet pastatas toks pat, koks buvo. Galite mane suprasti kokie prisiminimai užliejo mano širdį! Paprašiau dviejų jaunų mergičkų, budinčių prie centrinio įėjimo, kad leistų man pasivaikščioti bent ilgu koridoriumi. Pasakiau, kad paskutinį kartą per šias duris išėjau lygiai prieš 62-ejus metus.

Merginos pakraipė galvas, bet, manau, nesuprato, ką reiškia 62-ejų metų laiko tarpas. Nubėgau į kiemą, kur pirmą kartą ketvirtame kurse atvažiavau į paskaitas su „Jawa“. Tuo metu tai buvo pirmoji ir vienintelė studento turėta „Jawa“.

Mano brangioji Akademija, pažinau Tave, bet manau, Tu manęs jau nepažinai. Čia mums ornitologiją dėstė garsusis akademikas Tadas Ivanauskas, minerologiją – profesorius Viktoras Ruokis ir daugelis kitų mokslo garsenybių.

Neužmirštami tai buvo laikai! Pats smulkiausias noras buvo suvalgyti spurgų su kava garsioje Kauno spurginėje Laisvės alėjoje. Deja, spurginė laikinai uždaryta remontui...“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų