FNTT vadovaus ukmergiškis Rolandas Kiškis

Naujasis FNTT vadovas Rolandas Kiškis. Naujasis FNTT vadovas Rolandas Kiškis.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas ukmergiškis Rolandas Kiškis Vyriausybės nutarimu paskirtas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriumi.

Vyriausybei jo kandidatūrą pateikė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Teisės magistro išsilavinimą turintis R. Kiškis – buvęs Ukmergės rajono policijos komisariato vadovas.

Vidaus tarnybos sistemoje dirba nuo 1995 metų, pastaruosius 8-erius metus vadovauja Lietuvos kriminalinės policijos biurui, turi didelę kovos su organizuotu nusikalstamumu patirtį, yra ne kartą apdovanotas ir skatintas už nuopelnus tarnybai ir valstybei. 

Teikdama šią kandidatūrą vidaus reikalų ministrė pažymėjo, kad, kaip specializuotos policijos įstaigos vadovas, R. Kiškis koordinavo ir organizavo pokyčius policijos įstaigų padaliniuose, atliekančiuose ikiteisminius tyrimus ir kriminalinę žvalgybą, įgyvendino daug novatoriškų ir pažangių sprendimų šalies kriminalinės policijos veiklai gerinti. R. Kiškis didelį dėmesį skiria pažangos ir technologijų panaudojimo plėtrai.

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, proveržis, naujas požiūris ir technologijų plėtra reikalinga ir FNTT, nes vis daugiau nusikaltimų atliekama elektroninėje erdvėje, o sparčiai besiplečiantis finansinių paslaugų sektorius kelia vis didesnių iššūkių valstybei.

Iš naujojo FNTT vadovo tikimasi aktyvių veiksmų tobulinant rizikų bei grėsmių vertinimo sistemą, didesnio dėmesio veiklos skaitmenizavimui, efektyviai išnaudojant naujausias  technologijas, analizuojant ir naujas finansinio sektoriaus veiklos formas.

Daug aktyvesnių tarnybos veiksmų tikimasi identifikuojant, tiriant, realizuojant neteisėtai įgyto civilinio turto konfiskavimo procesus ir vykdant pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją.

Per praėjusius metus FNTT užbaigtais ikiteisminiais tyrimais nustatyta valstybei padaryta žala – 44,3 mln. eurų, o nesumokėto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dalis siekia apie 21 mln. eurų. 2021 metais buvo pasikėsinta į 14,8 mln. eurų dydžio paramą iš ES fondų.

Trečiadienį vykusiame posėdyje Vyriausybės nutarimu FNTT vadovas į šias pareigas paskirtas penkerių metų kadencijai nuo rugsėjo 16 d.

Tuo pačiu nutarimu R. Kiškiui suteiktas vidaus tarnybos generolo laipsnis.

Iki šiol FNTT vadovavęs Antoni Mikulskis iš šių pareigų atleistas pasibaigus kadencijai.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje šiuo metu dirba ir dar vienas buvęs Ukmergės rajono policijos komisariato vadovas – direktoriaus pavaduotojo pareigas eina anksčiau mūsų policijos komisariatui vadovavęs Mindaugas Petrauskas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Komentarus 2022-09-20 21:17
Trina. Grazu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų