Spausdinti šį puslapį

Paaiškėjo, kam bus suteiktas Geriausio mokytojo vardas

Geriausi mokytojai pagerbiami ne tik gėlėmis, bet ir premijomis. Geriausi mokytojai pagerbiami ne tik gėlėmis, bet ir premijomis.

Paaiškėjo, kam bus suteiktas Ukmergės rajono geriausio 2022 metų mokytojo vardas.

Siūloma šį vardą suteikti lopšelio-darželio „Eglutė“ ikimokyklinio ugdymo mokytojai Vidai Barinovai, Želvos gimnazijos muzikos mokytojui Vilmantui Driukui, Jono Basanavičiaus gimnazijos geografijos mokytojai Daivai Prokapienei.

Šioms kandidatūroms kitą savaitę vyksiančiame posėdyje dar turės pritarti savivaldybės taryba.

Kasmet trims mokytojams suteikiamas Ukmergės rajono geriausio metų mokytojo vardas, siekiant įvertinti rajono pedagogų veiklos pasiekimus, paskatinti juos siekti kuo geresnių veiklos rezultatų. Įvertinimas skiriamas mokytojams už jų nuopelnus praktinėje veikloje, mokinių pasiekimus, reikšmingiausius darbus pedagogikos srityje, pilietinių vertybių ugdymą.

Šiais metais rajono mokyklų vadovai pateikė 6 pedagogų kandidatūras.

Jas svarstė ir minėtas tris kandidatūras atrinko Ukmergės rajono švietimo taryba.

Tarptautinės mokytojų dienos proga, kuri minima spalio 5-ąją, kiekvienam Geriausiam rajono mokytojui bus įteikta 1 460 Eur premija. Ankstesniais metais šios premijos dydis siekė 600 Eur. Šiemet sausį rajono savivaldybės tarybos sprendimu sumos buvo ženkliai padidintos.

Lėšos premijoms išmokėti bus skiriamos iš rajono savivaldybės biudžeto, Ukmergės rajono mokytojų profesijos prestižo didinimo programos. Šiemet premijoms išmokėti reikės 4 380 Eur. Pernai iš viso buvo išmokėta 1 800 Eur.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)