Siekdamas darnos su gamta įkūrė viešąją įstaigą

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gintautas Stundžia pasakojo, kad mintis įkurti gamtą tausoti skatinančią viešąją įstaigą jam kilo betvarkant aplinką prie Šventosios upės. Gedimino Nemunaičio nuotr. Gintautas Stundžia pasakojo, kad mintis įkurti gamtą tausoti skatinančią viešąją įstaigą jam kilo betvarkant aplinką prie Šventosios upės.

Ukmergėje neseniai įkurta viešoji įstaiga „Medžių paunksmėje“.

Jos įkūrėjo planuose – kitą pavasarį surengti konkursą, kuriame dalyvautų gražiai besitvarkančių privačių Ukmergės valdų savininkai.

Viena iš sąlygų – kad aplinka būtų tvarkoma draugaujant su gamta.

VšĮ „Medžių paunksmėje“ įkūrėjas Gintautas Stundžia pasakojo, kad mintis įkurti gamtą tausoti skatinančią viešąją įstaigą jam kilo betvarkant aplinką prie Šventosios upės, netoli tos vietos, kurioje pats gyvena.

Kurdamas nevyriausybinę organizaciją, norėjo bendrai veiklai apjungti ekologiją puoselėjančius ir švaria aplinka besirūpinančius ukmergiškius.

Tikisi, kad, įkūrus nevyriausybinę organizaciją, galės dalyvauti šiai temai skirtuose projektuose bei ateityje tikėtis sulaukti paramos.

Vienas iš organizacijos siekių – aplinkos tvarkymas. Kitas – skatinti žmones rūšiuoti atliekas. Svarsto, kad už atgabentą makulatūrą žmonės galėtų gauti, pavyzdžiui, tualetinio popieriaus ar nuolaidą knygoms įsigyti. „Tai būtų paskata rūšiuoti ir to tikrai nesunku būtų pasiekti“, – įsitikinęs vyras.

Organizacijos įkūrėjas sako pastebintis ir kitų, jo manymu, keistinų nūdienos gyvenimo momentų. Pavyzdžiui,  valstybiniuose miškuose yra pilna sausuolių bei didelių šakų, tinkamų kūrenti. Tačiau, kai pasidomėjo, ar negalėtų jų susirinkti, urėdijoje esą išgirdo, kad be leidimo to daryti nevalia.

Mano, kad tai neteisinga, nes po miško valymo suverstos šakos tampa brūzgynais, o žmonės jas galėtų tiesiog panaudoti kurui.

G.Stundžia pasakojo anksčiau pats ne vienus metus gyvenęs užsienyje, o pastaruosius penkerius metus – Ukmergėje. Svarbiausias darbas, kurį dabar čia dirba, – rūpinasi garbaus amžiaus sulaukusiomis savo mama ir teta.

VšĮ „Medžių paunksmėje“ šūkiu organizacijos įkūrėjas pasirinko Japonijos haiku prozinės poezijos stiliaus eiles: „Atėjau į švarų mišką. Išeidamas palikau švarų mišką. Bus gera sugrįžti.“

Norinčius dalyvauti būsimame gražiausiai tvarkomos aplinkos konkurse ukmergiškius ar norinčius pasiūlyti kandidatus šiam konkursui bei kitaip prisidėti prie jo įkurtos viešosios įstaigos G. Stundžia kviečia skambinti telefonu 8 609 43952.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų