Spausdinti šį puslapį

Išlaisvino tapybos fantaziją

Daiva Šidlauskaitė-Nemanienė pirmąją savo parodą surengė gimtinėje. Daiva Šidlauskaitė-Nemanienė pirmąją savo parodą surengė gimtinėje.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Siesikų padalinyje neseniai eksponuota Daivos Šidlauskaitės-Nemanienės tapybos darbų paroda „Ieškojimai“.

Daiva gimusi Ukmergės rajone, Lokynės kaime. Dabar gyvena ir kuria Biržuose. Sako, kad noras tapyti kilo seniai, bet kasdienos rutina svajonę nustumdavo į šalį. Manė, kad išlaisvinti savo tapybos fantazijas galės tik tapusi senjore. Bet viskas netikėtai bei spontaniškai ir įvyko prieš dvejus metus – svajonė sugulė į nemažą kolekciją darbų. Autorė tapybos pagrindų mokosi savarankiškai. Darbus platesnei auditorijai pristato pirmą kartą.

„Nors ir esame giminaitės, prisipažinsiu, nustebau gavusi prašymą surengti parodą bibliotekoje. Klausiau, kodėl pavadino parodą „Ieškojimai“? Ogi todėl, kad reikia laiko rasti savo tematiką, ką nori matyti savo piešiniuose.

Daiva sako visada jaučia nostalgiją savo gimtajam kaimui ir būtent nuo čia nesvarstydama pradėjo parodos kelionę“, – apie lankytojus sužavėjusią parodą pasakojo Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Siesikų padalinio vyresnioji bibliotekininkė Rima Vilčinskienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)