Spausdinti šį puslapį

Pasveikino 100-o metų sulaukusią ukmergiškę

Daivos Zimblienės nuotr. Bronė Petrauskienė atšventė 100-o metų jubiliejų. Daivos Zimblienės nuotr. Bronė Petrauskienė atšventė 100-o metų jubiliejų.

Ukmergėje gyvenančiai Bronei Petrauskienei lapkričio 26-ąją sukako 100 metų.

Ta proga jubiliatę pasveikino Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė.

Rajono vadovų apsilankymu pagerbti 100-o metų sulaukusius ukmergiškius – labai daug metų besitęsianti tradicija.

Svečiai jubiliatei linkėjo stiprios sveikatos, kasdieninio džiaugsmo, dėmesio ir šilumos. B. Petrauskienei įteikta gėlių, mero sveikinimas, vienkartinė 300 eurų išmoka ir dovana – šilta antklodė.

Ypatingą gimtadienį paminėjusi B. Petrauskienė kilusi iš Pivonijos seniūnijoje esančio Daugėliškio kaimo. Iš tų pačių kraštų – Jačionių kaimo – buvo kilęs ir jos vyras. Sutuoktinį moteris palaidojo prieš 38-erius metus.

Šiandien gyvena kartu su sūnumi Vytautu. Sūnus įsikūręs antrame, o mama – pirmame nuosavo namo aukšte.

V.Petrauskas sako, kad mama, nors jau sulaukusi gražaus jubiliejaus, pati kruta po namus, apsitvarko, pasigamina maisto. Vienintelė rimtesnė mamos sveikatos problema yra klausa – moteris prastai girdi.

Kartu su ilgaamže gyvenantis jos sūnus sako pats jau esantis pensininkas. Tiesa, vis dar dirbantis.

B.Petrauskienė su savo vyru iš viso susilaukė penkių vaikų. Šiandien liko trys – Vytautas turi dvi seseris Gražiną ir Danutę. Brolį Stasį palaidojo 2019-aisiais. Dar vienas brolis mirė būdamas vaikas.

Danutė gyvena Kėdainių rajone, Gražina – Ukmergėje.

Pasak sūnaus Vytauto, mama  visą gyvenimą buvo labai darbšti – dirbo paprastus, bet fizinės jėgos reikalaujančius darbus. „Ukmergės gelžbetonio“ gamykloje kadais gesino kalkes, paskui dirbo valytoja. Išėjusi į pensiją ne vienus metus dirbo lopšelyje-darželyje „Eglutė“.

Visą gyvenimą labai mėgo megzti, prižiūrėti sodą ir daržą. Kai dar dirbo gamykloje, dainavo chore.

„Dabar jau prie namų daržo nebėra – viską užsėjau žolyte“, – sakė kurį laiką užsienyje gyvenęs, o prieš kelerius metus atgal į Ukmergę grįžęs Vytautas.

Pasakojo, kad mama nemažai metų gyveno su vyriausiuoju sūnumi – jo broliu Stasiu. Jam mirus, mamą į Kėdainių rajoną buvo išsivežusi sesuo Danutė. O dabar su mama gyvena jis.

B.Petrauskienė yra sulaukusi aštuonių anūkų ir devynių proanūkių.

Jos sūnus sako nežinantis, kad jų giminėje kas nors kitas būtų sulaukęs tokio garbaus amžiaus.

Pasakojo, kad mamos neeilinio gimtadienio proga šeima surengė gražią šventę, į kurią susirinko visi artimieji. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)