Fotografo nuotraukose – Ukmergė

Vijolės Ivanauskienės nuotr. Fotografas D. Vytas turi ką papasakoti apie kiekvieną nuotrauką. Vijolės Ivanauskienės nuotr. Fotografas D. Vytas turi ką papasakoti apie kiekvieną nuotrauką.

Pradedant minėti Ukmergės 690-ojo jubiliejaus metus kultūros centro galerijoje atidaryta fotografo Dainiaus Vyto paroda „Vilkmergės etiudai“.

Spalvotose ir juodai baltose fotografijose išsiskiria trys aspektai: istorinis, dokumentinis bei gamtinis.

Eksponuojamos 52 nuotraukos, sukurtos 2017–2022 m. Pirmoje salėje spalvotose nuotraukose įamžinta tai, kas sukurta gamtos ir žmonių praeityje. Antrojoje salėje juodai baltos nuotraukos pasakoja apie miesto dabartį – svarbius įvykius bei čia gyvenančius žmones.

Eksponuojamuose darbuose svarbus tiek dokumentinis tikrovės fiksavimas, tiek romantinis meilės savo kraštui aspektas.

Autorius D. Vytas savo fotografijas pavadino „Vilkmergės etiudais“ todėl, kad Vilkmergė yra istorinis miesto vardas, naudotas daug ilgiau nei dabartinis, atsiradęs maždaug prieš šimtmetį. O etiudai – tai tam tikra filosofija: pavieniai vaizdai, iš kurių ir susideda gyvenimas, kūrybinės saviugdos procesas ir kartu iššūkis kasdienius gimtojo krašto vaizdus atskleisti vis kitu kampu.

Ukmergės kultūros centro parodų organizatorius Egidijus Darulis atidarymo metu paskelbė, kad šie metai dedikuoti Ukmergės miesto 690-ies metų sukakties jubiliejui, tad galerijoje bus pristatomi ukmergiškių kūrėjų darbai. Simboliška, kad pirmoji paroda ne tik ukmergiškio, bet ir apie Ukmergę.

Didžiulis sveikintojų būrys džiaugėsi D. Vyto darbais, dėkojo už mūsų krašto gyvenimo atskleidimą ir išsaugojimą ateities kartoms.

Atidarymo metu koncertavo Ukmergės meno mokyklos Muzikos skyriaus auklėtiniai.

D.Vytas gimė 1971 m. Kreivių kaime, Deltuvos seniūnijoje. Fotografuoti pradėjo būdamas mokiniu. 1992 m. įgijo fotografo specialybę. Nuo 1994 m. iki 2017 m. dirbo fotokorespondentu rajono laikraščio redakcijoje.

Nuo 2017-ųjų intensyviai užsiima kūrybine veikla: feisbuke kuria dienraštį „Daynews/Ukmerge“, kuriame pristato dienos naujienas bei dalinasi reportažų serijomis, tęsia fotografijų ciklus „Ukmergės senamiestis“, „Mūsų žmonės“, „Vienas kaimas“, „Nykstančio kaimo vaizdai“, „Kūrėjo portretas“.

Autorius dalyvauja grupinėse parodose, yra surengęs keletą personalinių parodų, pelnęs Lietuvos kultūros tarybos individualią stipendiją. Jo fotografijos publikuotos fotografijų albumuose „Ukmergės senamiestis. Du požiūriai“ bei „Ukmergės kraštas. 10 miestelių“. 

Paroda „Vilkmergės etiudai“ pernai eksponuota Alytuje. Ukmergėje bus eksponuojama iki vasario 4 d.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų