Spausdinti šį puslapį

Geografijos žinių konkurse – prizinė vieta

Rugilė Lengertaitė (dešinėje) ir mokytoja Daiva Prokapienė. Rugilė Lengertaitė (dešinėje) ir mokytoja Daiva Prokapienė.

Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniai dalyvavo Vilniuje vykusioje kelionių ir turizmo parodoje „Adventur 2023“ surengtame geografijos žinių konkurse.

Jį organizavo Lietuvos geografijos mokytojų asociacija, skatindama jaunimą keliauti ir pažinti savo kraštą bei pasaulį.

Nacionalinį geografijos žinių konkursą „Pažink Lietuvą ir pasaulį“ asociacija „Adventur“ parodoje organizavo jau aštuntą kartą.

Jame dalyvavo apie 1 000 moksleivių iš visos Lietuvos. Jie varžėsi dviejose kategorijose: 6–8 klasių ir 9–12 klasių mokinių grupėse. Reikėjo atsakyti į 30 eilės tvarka rodomų klausimų, kurie buvo vertinami 1, 2 arba 3 taškais.

Jono Basanavičiaus gimnazijai atstovavo 6 mokiniai.

Pirmos klasės mokinė Rugilė Lengertaitė iškovojo III vietą ir mokyklai parvežė bronzos medalį. Gimnazistės geografijos mokytoja – Daiva Prokapienė.

„Moksleiviams ir mokytojams „Adventur“ paroda tapo gyva interaktyvia geografijos pamoka, kurioje laukė neatrasti Lietuvos ir pasaulio kampeliai, susitikimai su garsiais keliautojais, galima buvo išgirsti jų pasakojimų apie įgytas patirtis“, – pasakojo mokytoja D. Prokapienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)