Spausdinti šį puslapį

Ukmergiškis siekia automobilių sporto aukštumų

Keyste photography nuotr. Markas ir Ugnius – draugai, kuriuos suvedė sportas. Keyste photography nuotr. Markas ir Ugnius – draugai, kuriuos suvedė sportas.

Chrisija KVIETKAUSKIENĖ

Rajono savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Pirmajame Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato (LARSČ) etape – „7Bet. Winter Rally Aukštaitija 2023“ ukmergiškis Markas Buteikis ir alytiškis Ugnius Vainevičius laimėjo sprinto įskaitą, LARSČ 2WD grupėje buvo pirmi, o bendroje ralio įskaitoje, kurioje varžėsi su ralio profesionalais, 2WD+ klasėje – treti.

Ukmergės Antano Smetonos gimnazijoje besimokantis 17-metis Markas pasakojo, kad meilę automobilių sportui jam įskiepijo tėtis ir senelis. „Nuo pat mažens gyvenau šalia sportinių automobilių, važiuodavome su seneliu žiūrėti ralio varžybų, kuriose dalyvaudavo mano tėtis, todėl jis ir buvo mano pagrindinis mokytojas.

Pernai aš ir mano tėtis važiavome skirtinguose čempionatuose tuo pačiu automobiliu, o mus lydėjo tas pats šturmanas U. Vainevičius“, – pasakojo jaunuolis.

22-ejų metų Ugnius – ne tik Marko šturmanas, bet ir labai geras draugas. Vaikinai susipažino 2021 metais Lazdijuose vykusiame „Gravel Fest Rally“. Šios pažinties „kaltininkai“ buvo jų tėvai, kadangi seniau jų abiejų tėčiai varžėsi lenktynėse ir tuo metu artimai bendravo.

Akį traukia ir ryškiaspalvis automobilis „BMW 316TI“, kuriuo važiuoja ekipažas. Naujojo automobilio dizaino projektą Markui padėjo įgyvendinti pagrindinis jo rėmėjas Dovydas Ketvirtis ir įmonė „Jusema“.

Paklaustas, ką planuoja veikti ateityje ir apie ką svajoja, Markas užtikrintai atsakė, kad jo tikslas – gyventi iš automobilių sporto, o didžiausia svajonė – išvažiuoti homologuotu ralio automobiliu į Europą ir už jos ribų.

„Nežinau, kas būčiau, jei ne lenktynininkas, bet tikrai ne krepšininkas. Greičiausiai „kopčiau karjeros laiptais“ dziudo sporte, kurį lankau jau 9-erius metus“, – šyptelėjo vaikinas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)