Spausdinti šį puslapį

Ukmergiškis pasiekė Lietuvos rekordą

A. Matkevičiaus nuotr. Rekordą fiksavo Lietuvos rekordų akademijos ekspertai. A. Matkevičiaus nuotr. Rekordą fiksavo Lietuvos rekordų akademijos ekspertai.

Ukmergiškis reperis Pijus Opera (Pijus Vasiliauskas-Brazauskas) pateko į Lietuvos istoriją su neįtikėtinu rekordu – nenutrūkstama dešimties valandų repo improvizacija.

Vienas dažniausiai improvizacijoje skambėjusių žodžių – Ukmergė.

Rekordo vaikinas siekė savaitgalį vykusioje Vilniaus knygų mugėje. Vasario 25 dieną AGATA muzikos salės balkone jis dešimt valandų nepertraukiamai repavo, improvizuodamas tekstus.

18-metis Pijus dar iki šio rekordo buvo pripažintas vienu žymiausių Lietuvos repo improvizacijos puoselėtojų. Ukmergiškis yra „Freestyle“ kovų favoritas ir 2021 metų Lietuvos „Freestyle MC Battle“ čempionas. O pasiekęs rekordą jis pateko į Lietuvos istoriją.

Dešimt valandų nepertraukiamos improvizacijos – šį ambicingą tikslą išsikėlė pats atlikėjas. Tai – istorinis įvykis visam muzikos pasauliui Lietuvoje. To dar niekas nebuvo bandęs įgyvendinti.

„Šis rekordas buvo mano poros mėnesių siekis, kuriuo gyvenau kasdien. Natūralu, jog pasiekęs jį, jaučiuosi užpildytas ir tuo pačiu tuščias – keista būsena. Kaip bebūtų, labai savimi didžiuojuosi, kadangi tai buvo vienas sunkiausių ir įdomiausių fizinių išbandymų, kokių esu turėjęs.

Didžiulis žmonių palaikymas mane motyvuoja, todėl, nieko nelaukęs, kitą dieną po rekordo kibau į naujus muzikinius darbus“, – sakė Pijus.

Besiruošdamas rekordui, ukmergiškis išbandė įvairias technikas. Tarp jų – asociatyvinės žodžių grandinės, greitakalbės, rimavimas iš eilės pagal visus lietuvių kalbos žodyno žodžius, ištvermės ugdymas.

Įsitraukti ir tapti šio įvykio dalimi galėjo kiekvienas „Muzikos salės“ lankytojas bei gyvą transliaciją internetu stebėję žiūrovai. Scenoje rekordo siekti padėjo penki didžėjai, pagal kurių parinktą muziką repavo Pijus.

Dešimties valandų repo improvizacijos stebėtojai nešė į sceną įvairiausius daiktus – nuo svarstyklių ar knygų iki lūpdažių, kuriuos Pijus Opera paminėdavo repuodamas.

Atlikėjas taip pat kvietė interaktyviai bendrauti ir sakyti žodžius, frazes ar temą, kurią galėtų įpinti į savo repą. Dažniausiai pasitaikęs žodis, pasak sistemos administratorių, buvo Ukmergė.

Pijui teko rimuotai rinktis tarp BMW ar „Audi“, atsakinėti į publikos klausimus apie duobes keliuose, politiką, pomėgius, o linkėjimų sulaukė net iš Prancūzijos, Airijos bei Norvegijos.

Rekordą fiksavo Lietuvos rekordų akademijos ekspertai. Nors, pagal reglamentą, Pijus kas valandą galėjo daryti 5-ių minučių pertraukas, jis pasinaudojo tik dviejomis. Pirmąja – po penkių valandų.

Rekordo siekimo vaizdo transliacija tapo vienu populiariausių paros vaizdo įrašų „Youtube“ platformoje. Tiesa, Pijus sakė, jog pasaulio rekordas viršija 20 valandų, tad jam dar yra ko siekti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)