Konkurso laureate tapo ukmergiškė

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr. E. Komarovienė apdovanojimų metu dėkojo visiems už palaikymą. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr. E. Komarovienė apdovanojimų metu dėkojo visiems už palaikymą.

Ukmergiškė Dukstynos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė Edita Komarovienė tapo vykusio projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ laureate.

Konkursą inicijavo portalas lrytas.lt. Sukurtame puslapyje buvo skelbiamos gerosios mokytojų darbo patirtys, lyderių istorijos ir vyko Lietuvos mokytojų rinkimai aštuoniose kategorijose.

Ukmergiškė E. Komarovienė buvo vertinama pradinių įstaigų kategorijoje, kurioje dalyvavo per 70 kandidatų. Bendrai projekte dalyvavo 560 mokytojų iš visos Lietuvos.

Geriausius mokytojus balsuodami rinko žmonės bei vertinimo komisija. E. Komarovienė, surinkusi 22 059 balsus, liko antra, nuo kitos pedagogės atsilikusi vos per 158-is balsus. Pradinio ugdymo kategorijoje dešimtimis tūkstančių balsų surinko tik šios dvi kandidatės, kiti gavo gerokai mažiau balsų.

Susumavus balsuotojų ir vertinimo komisijos balsus, tarp aštuonių laureatų geriausia mokytoja pripažinta ir ukmergiškė. Būtent jai atiteko „Lietuvos mokytojo 2023“ vardas pradinių įstaigų kategorijoje.

„Jaučiuosi labai labai laiminga! O jaudulio – labai daug!“ – prisipažino E. Komarovienė apdovanojimų dieną. Savo kalboje už 25-erių metų pedagoginio darbo įvertinimą ji dėkojo Dukstynos pagrindinės mokyklos direktorei, už balsus – visiems ukmergiškiams, kurie aktyviai balsuodami įrodė, kad Ukmergėje mokytojo profesija yra gerbiama. „Jaučiuosi pačios prestižiškiausios profesijos atstovė, turinti misiją – įkvėpti jaunus žmones rinktis mokytojo kelią“, – kalbėjo ukmergiškė per apdovanojimų įteikimo ceremoniją.

Portalas lrytas.lt trejus metus kvietė visuomenę siūlyti mokytojus šauniausiųjų rinkimuose, taip parodant jiems dėmesį ir dėkojant už svarbų darbą. Rinkimai virto projektu „Lietuvos mokytojas 2023“, kurio tikslas – atrasti ir įvertinti švietimo lyderius, padrąsinti jaunus žmones rinktis mokytojo profesiją, o dirbantiems mokytojams patvirtinti, kad jų įdėtas darbas ir atsidavimas turi išskirtinę prasmę.

Apdovanoti mokytojai ir specialistai iš šių kategorijų: ikimokyklinio, pradinio, pagrindinio, vidurinio ir neformaliojo ugdymo.  Taip pat apdovanotas švietimo pagalbos specialistas, švietimo lyderis ir specialistas, dirbęs su išskirtinai jautriomis grupėmis.

Laureatams ne tik suteiktas garbingas vardas, įteiktos specialiai šiam projektui menininko Remigijaus Kriuko sukurtos stiklo skulptūros, bet ir skirti rėmėjų prizai. Iškilminga apdovanojimų ceremonija vyko kovo 1-ąją Vytauto Didžiojo universitete.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų