Vaikų lopšelis-darželis „Eglutė“ turi naują vadovę

D. Zimblienės nuotr. Nuo gegužės 2 d. vaikų lopšeliui-darželiui „Eglutė“ vadovauja Rita Pumputienė. D. Zimblienės nuotr. Nuo gegužės 2 d. vaikų lopšeliui-darželiui „Eglutė“ vadovauja Rita Pumputienė.

Nuo gegužės 2 d. Ukmergės vaikų lopšeliui-darželiui „Eglutė“ vadovauja nauja direktorė – 53-ejų metų Rita Pumputienė, laimėjusi viešą konkursą į šias pareigas. Minėtame konkurse dalyvavo dar 3 pretendentės. 

Įstaigos vadovę su pirma darbo diena pasveikino Ukmergės rajono meras Darius Varnas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistai Ramunė Bakučionienė ir Arūnas Augustinas.

Lopšelis-darželis „Eglutė“, kurį lanko 242 vaikai ir dirba 61 darbuotojas, direktoriaus neturėjo nuo praėjusių metų gruodžio 30 d. Į užtarnautą poilsį išėjus ilgametei įstaigos vadovei Meilei Jasevičienei, laikinai direktoriaus pareigas eiti buvo paskirta R. Pumputienė, direktorės pavaduotoja ugdymui.

„Žmoguje labiausiai vertinu kritinį mąstymą,  optimizmą, lankstumą ir motyvaciją. Mano manymu, geras įstaigos vadovas yra tas, kuris geba išgirsti bendruomenės lūkesčius, pasitikėti darbuotojais ir nuolatos tobulinti įstaigos veiklą“, – tvirtino R. Pumputienė.

Pasak jos, dalyvauti konkurse į direktoriaus pareigas paskatino turima darbo patirtis, motyvacija ir darželio bendruomenės palaikymas.

Moteris nemažai metų dalyvauja ir vadovauja „Erasmus+“ tarptautiniams projektams, kurių metu yra įgijusi švietimo, dalykinės veiklos bei vadybinės patirties. Ji taip pat dalyvavo projekte ,,Inovacijos vaikų darželyje“ – vedė mokymus ikimokyklinio ugdymo mokytojams ir direktorių pavaduotojams ugdymui.

R.Pumputienė kilusi iš Širvintų rajono, yra įgijusi ne vieną profesiją – renginių režisierės, biologijos, anglų kalbos bei ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos, turi švietimo vadybos magistro laipsnį. Jos pedagoginis kelias prasidėjo nuo biologijos mokytojos darbo.

Sako, kad ypač įdomu dirbti su ikimokyklinukais, supažindinant juos su mus visus supančiu pasauliu, stiprinti jų pirmuosius gebėjimus.

Patikino sieksianti, kad „Eglutė“, būtų ikimokyklinio ugdymo įstaiga, įgyvendinanti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas. Nuo rugsėjo 1 dienos įstaigoje bus priešmokyklinio ugdymo grupė, kurią jau baigiama formuoti.

Apie naująją vadovę informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.


Gali būti aktualus lauko darželis

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # nemotyvuotas 2023-05-11 20:21
Žmogus , kuris neturi nei kompetencijos nei sąžinės, vadovaus darželiui. Graudu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Pries tai 2023-05-16 09:07
Buvusi irgi neturejo idomu martele liks dirbti ar uz borto :D :lol: :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų