Spausdinti šį puslapį

Neblaivus vairuotojas naktį praleido areštinėje

Neblaivus vairuotojas naktį praleido areštinėje Neblaivus vairuotojas naktį praleido areštinėje

Sausio 1 d., apie 19.53 val. Ukmergėje, Antakalnio gatvėje Ukmergės rajono policijos komisariato policijos patruliai sustabdė automobilį Volvo S40. Jį vairavo Vilniuje gyvenantis 29-erių metų vyriškis.

Alkoholio kiekio matuokliu vairuotojui buvo nustatytas 2,13 promilių girtumas. Automobilis buvo nugabentas į transporto priemonių saugojimo aikštelę. Vairuotoją pareigūnai nuvežė į ligoninę, kur jam buvo paimtas kraujas. Kadangi nuo sausio 1 d. vairavimas esant neblaiviam, jeigu kraujyje daugiau nei 1,5 promilės alkoholio, kvalifikuojamas kaip nusikaltimas, policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įsigaliojus Baudžiamojo kodekso pataisoms, sugriežtinusioms vairuotojų atsakomybę, tai pirmas toks ikiteisminis tyrimas. Vairuotojui pareikšti įtarimai padarius nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d.. Asmuo buvo sulaikytas, kol bus atlikti ikiteiminio tyrimo veiksmai.

Nuo sausio 1 d., griežtinama neblaivių vairuotojų atsakomybė. Lietuvos Respublikos Baudžiamajame kodekse numatoma, kad asmuo, vairavęs transporto priemonę, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje daugiau nei 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)