Spausdinti šį puslapį

Kelionė taksistams baigėsi nesėkme

Rajone į eismo įvykį pateko du taksi automobiliai: susidūrusios viena su kita, transporto priemonės buvo smarkiai apgadintos.

 

Įvykis nutiko rugpjūčio 14 dieną, antradienį. Policija pranešimą apie jį gavo apie 11 valandą. Pranešta, kad avarija įvyko prie Vaitkuškio kaimo.

 

Du taksi automobiliai susidūrė, vienam iš jų iš šalutinio kelio išvažiavus į pagrindinį ir nepraleidus juo važiavusios taksi.

Policijos teigimu, avarijos kaltininkė – vieną iš taksi vairavusi V. G.

 

Abu į avariją patekę taksi automobiliai – „Volvo“.

 

Eismo dalyvius apžiūrėję medikai nustatė, kad moteris patyrė lengvą rankos sužalojimą. Po apžiūros ji išleista į namus. Kito automobilio vairuotojas S. K. sužalojimų nepatyrė.

 

Įvykio metu keleivių taksi automobiliuose nebuvo vežama. Deja, pačios mašinos buvo aplamdytos gerokai.

 

Surašytas eismo įvykio protokolas, Kelių eismo taisykles pažeidusiai ir automobilio nepraleidusiai vairuotojai teks susimokėti baudą.

 

Atsakomybė už tokį pažeidimą nurodyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnyje „Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas“. Pasak rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininko Vlado Butkaus, šiuo atveju taikoma 3-ia straipsnio dalis.

 

Joje sakoma: „Reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti, įvažiuojant į kelią, persirikiuojant ir kitaip keičiant važiavimo kryptį nevykdymas, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus, apsisukimas geležinkelio pervažose, vietose, kur kelio matomumas bent viena kryptimi mažesnis kaip 100 metrų, draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas), nesilaikymas užtraukia baudą vairuotojams nuo šešiasdešimt iki devyniasdešimt eurų“.

 

Anot pareigūno, atvejai, kai į eismo įvykius patenka taksi automobiliai, tuo labiau – net keli, Ukmergėje nėra dažni.

 

UŽ inf.  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)