Spausdinti šį puslapį

Dėl plikledžio eismo avarijos – viena po kitos

Ukmergės PK nuotr. Autostradoje vieni vilkikai stojo šalikelėje, kiti slydo nuo kelio. Ukmergės PK nuotr. Autostradoje vieni vilkikai stojo šalikelėje, kiti slydo nuo kelio.

Trečiadienio rytą eismo sąlygos buvo itin sudėtingos. Dėl apledėjusios kelio dangos sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai stojo šalikelėse, užfiksuota nemažai eismo įvykių.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, kad labai sudėtingos važiavimo sąlygos buvo automagistralėje Vilnius–Panevėžys.

7.28 val. Širvintų rajono ribose, ties Puorių kaimu, važiuojant link Ukmergės, susidūrė 7 automobiliai – 3 krovininiai ir 4 lengvieji. Vienas vairuotojas dėl sužalojimų kreipėsi į medikus.

Kol šalinti eismo įvykio padariniai, kuriam laikui buvo apribotas eismas.

Autostradoje būta ir daugiau eismo įvykių. Apie 5.50 val. ties Žilvičiupio kaimu nuo kelio nuvažiavo ir apvirto ant šono autobusiukas „Mercedes-Benz Sprinter“.

7.36 val. du vilkikai autostradoje susidūrė ties Vidiškių seniūnijos Skabeikių kaimu. Vilkikas MAN su priekaba važiavo pirmąja eismo juosta, o antrąja juosta važiavęs „Mercedes-Benz“ dėl slidžios kelio dangos pradėjo slysti ir trenkėsi į MAN šoną. Pastarojo vairuotojas nesuvaldė automobilio ir nuslydo nuo kelio.

7.57 val. autostradoje, ties Dumblio kaimu Taujėnų seniūnijoje, taip pat susidūrė du krovininiai automobiliai. „Volvo FM9“ vairuotojas nesuvaldė sunkvežimio ir atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusio ir dėl slidaus kelio sustojusio sunkvežimio MAN TGX puspriekabę. Eismo įvykio metu sužalotas vilkiko „Volvo“ vairuotojas buvo nugabentas į ligoninę.

9 val. beveik toje pačioje vietoje susidūrė dar dvi mašinos – VW atsitrenkė į kitą tos pačios markės automobilį.

Apie 6.30 val. eismo įvykis užfiksuotas Mikėnų kaime, posūkyje į dešinę link Lėno. Dėl slidžios kelio dangos praradus automobilio „Audi A4 Avant“ valdymą, vairuotojas kliudė kelio ženklą ir nuvažiavo į griovį.

Dvi eismo avarijos įvyko trečiadienio vakarą.

18.17 val. kelyje link Anykščių, Vidiškių seniūnijoje, vairuotoja dėl slidžios kelio dangos nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio. Apgadintas tik automobilis, niekas nenukentėjo. 

18.31 val. autostrada važiuodamas link Panevėžio, ties Vidiškių seniūnijos Skabeikių kaimu, automobilis „Chrysler“ įvažiavo į griovį.

Eismo įvykiai trečiadienį užregistruoti ir mieste.

7.43 val. VW vairuotojas, sukdamas iš Vytauto g. į Kareivinių g., kliudė parduotuvės „Lidl“ apšvietimo stulpą.

8 val. „Toyota“ vairuotoja Klaipėdos g. nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į „Volvo“.

8.38 val. Pašilės g. į „Volvo“ įvažiavo automobilis „Opel“.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė sakė nemanąs, kad situacija ekstremali, nes ji buvo prognozuota. Tačiau pažymėjo, kad, lyginant su kitomis dienomis, tarnyboms teko suintensyvinti darbą iki maksimumo. 

Seniūnas pastebėjo, kad oro sąlygos, kai pasitaiko lijundra, yra sudėtingesnės, nei sningant. Kai prisninga, esą nėra taip baisu.

Seniūnijos duomenimis, visos tarnybos nuo ryto dirbo maksimaliai intensyviai. „Pagrindiniai keliai ir šaligatviai iki pietų buvo nubarstyti ir po pietų pereita į periferiją, tai yra trečios kategorijos kelius“, – sakė Ž. Dirsė.

Priminė, kad pabarsčius tirpsmas prasideda ne iš karto, juolab, kai laikosi minusinė temperatūra – turi praeiti šiek tiek laiko, kol ledas pradeda tirpti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)