Ukmergės eismo įvykių apžvalgos, avarijos
Ukmergės žinios

Ukmergės žinios

„Ukmergės žiniose“ ne kartą rašėme apie miesto riboženklių keitimą. Tačiau yra ir dar vieni – rajono ribas žymintys – riboženkliai. Juos taip pat atėjo laikas keisti.

Ketaus arba kitaip špižines keptuves žino tikriausiai kiekvienas. Jos pasižymi ilgaamžiškumu ir puikiai tinka įvairaus maisto ruošimui: pradedant mėsa, baigiant daržovėmis. Ketaus keptuvės labai vertinamos tiek profesionalių virtuvės šefų, tiek mėgėjų. Nepaisant didelio tokių reikmenų populiarumo, vis dar sklando pakankamai daug su jais susijusių mitų. Taigi dabar pristatysime populiariausius iš jų.

1. Ketaus keptuves sunku prižiūrėti

Vyrauja nuomonė, kad ketus yra greitai rūdijanti medžiaga, kuri gali suskilinėti ar įtrūkti. Todėl iš jo pagamintai keptuvei reikia itin kruopščios ir sudėtingos priežiūros. Tačiau realybė visiškai kitokia. Ketus yra labai kietas ir atsparus. Ruošiant maistą iš jo pagamintoje keptuvėje galima drąsiai naudoti metalinius įrankius, nesibaiminant įbrėžimų. Jos valymui pakanka karšto vandens ir kempinėlės.

Verta paminėti ir tai, jog daugelis šiuo metu pardavinėjamų ketaus indų jau yra paruošti naudoti, todėl juos nusipirkus nereikia nieko papildomai daryti. Taigi, jeigu jau kurį laiką svarstote apie tokių virtuvės reikmenų įsigijimą, nedvejokite. Špižinės keptuvės internetu – itin praktiškas ir patogus pasirinkimas.

2. Ketaus keptuvės įšyla tikrai tolygiai

Manoma, kad kepsniams ir bulvėms kepti reikia aukštos, tolygios temperatūros, kurią būtent ir užtikrina iš ketaus pagamintos keptuvės. Tačiau iš tiesų tokia medžiaga, lyginant su kitomis, pavyzdžiui, aliuminiu, nepasižymi geru šilumos laidumu. Ketaus privalumas yra tas, kad įkaitęs jis ilgai išlaiko šilumą ir ją skleidžia. Todėl iš tokios medžiagos pagamintos keptuvės idealiai tinka troškiniams, vištienai ar daržovėms gaminti.

3. Tinkamai paruoštos ketaus keptuvės paviršius yra nelimpantis

Daug kas mano, kad prie tinkamai paruoštos ketaus keptuvės maistas beveik visiškai nelimpa. Tačiau tai tik dar vienas mitas. Taip, tokio indo paviršius iš tiesų gali būti pakankamai nelimpantis, tačiau ne toks kaip specialia danga dengtos aliuminio keptuvės. Todėl jei gaminant maistą jis šiek tiek prilipo, dėl to tikrai nevertėtų nerimauti – tai visiškai normalu.

4. Tokios keptuvės niekada negalima plauti su muilu

Tikriausiai daugelis yra girdėję, kad ketaus keptuvės negalima plauti su muilu, nes tokiu būdu galima pažeisti ant jos esantį apsauginį aliejaus sluoksnį. Tačiau iš tikrųjų jis nėra taip lengvai pašalinamas. Todėl greitai išplovus keptuvę su vandeniu ir švelniu plovikliu, nieko blogo nenutiks. Tačiau patariama vengti šio indo mirkymo vandenyje ir kuo greičiau jį gerai išdžiovinti.

Tinkama ketaus keptuvės priežiūra leidžia užtikrinti jos ilgaamžiškumą. Taigi, skyrus tam pakankamai laiko, lengvu gaminimo procesu ir puikaus skonio patiekalais galima mėgautis daugybę metų.

Pašilės ir Pabaisko parapijos turi naują kunigą. Sunkiai susirgusį šių parapijų kleboną Rimantą Laniauską pakeitė kunigas Julius Grigonis.

Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba informavo, kad praėjusią savaitę kilo keturi gaisrai. Vieno iš jų metu nukentėjo žmogus.

Rugpjūčio 26 d. į VĮ ,,Regitra“ Vilniaus filialo Ukmergės grupę kreipėsi 74 m. moteris, norėjusi registruoti automobilį „Lexus CT200H“.

Rugpjūčio 26 d., apie 15 val., Vytauto gatvėje, remontuojant butą, po grindimis buvo rasti šaudmenys.

Rugpjūčio 27-osios rytą Vidiškių seniūnijoje, Kurėnų kaime, automobilių stovėjimo aikštelėje, rasti apvogti du vilkikai.

Rugpjūčio 27 d., apie 20 val., Šlapių Priemiesčio kaime, namuose, išgertuvių metu 23 m. jaunuolis smurtavo prieš 27 m. brolį.

Puslapis 12 iš 847

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Voruta

Tauragės laikraštis

Faberlic 2015

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų