Spausdinti šį puslapį

Gaisrų skaičius rajone sumažėjo

Autorės nuotr. Susirinkime išklausyti pranešimai apie atliktus darbus ir gaires. Autorės nuotr. Susirinkime išklausyti pranešimai apie atliktus darbus ir gaires.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos statistika rodo, jog pernai rajone, palyginus su dešimtmečio vidurkiu, gaisrų sumažėjo. Tačiau ne visi pristatyti rodikliai pasirodė pagerėję. Ugniagesių atvykimo į gaisrą, jo lokalizavimo ir likvidavimo laikas truputį pailgėjo.

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai aptarė praėjusių metų rezultatus ir nusibrėžė gaires artimiausiai ateičiai.

Ataskaitą apie praėjusius metus pateikė ir duomenis su ankstesniais metais lygino Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimvydas Lukošius.

Nuo 2006 iki 2015 metų mūsų rajone kilo 2956 gaisrai. Šio laikotarpio gaisrų skaičiaus per metus vidurkis – 296.

Praeitais metais rajone gaisrų kilo dar mažiau, nei dešimtmečio vidurkis – 234. Daugiausia objektų degė kaimo vietovėse – 135, mieste – 99.

Dažniausiai ugniagesiams teko skubėti į Deltuvos (25), Siesikų (18), Vidiškių (17) seniūnijas. Gaisrų skaičius mažiausias Veprių (8), Lyduokių (7) bei Pivonijos (6) seniūnijose.

Liūdniausia statistika – apie gaisruose žuvusius žmones. Jų per dešimtmetį žuvo 43. Metų vidurkis – 4. Tačiau pastaraisiais metais ugnis pasiglemžė mažiau gyvybių – pernai ir užpernai – po 2. 2013 metais žuvusiųjų gaisruose nebuvo nė vieno.

Pasak R. Lukošiaus, kasmet apie 15 gaisrų užgesinama dar prieš atvykstant pirmajam ekipažui.

Išanalizavus gaisrų kilimo laiką, paaiškėjo, jog dauguma iškvietimų – tarp 18 ir 22 valandos. Tuo tarpu mažiausiai gaisrų kyla nuo 14 iki 16 valandos.

Taip pat per lyginamąjį laikotarpį atlikti 862 gelbėjimo darbai. Pernai – 60. R. Lukošius pastebėjo, jog iškvietimų į gelbėjimo darbus sumažėjo, prisijungus prie Bendrojo pagalbos centro.

Tiesa, kai kurie ataskaitoje pateikti rodikliai truputį smuktelėjo žemyn, lyginant juos su ankstesniais metais. 

Vienas iš jų – atvykimo į gaisro vietą laikas. Pernai mieste atvykimo vidurkis buvo 8 minutės, kaimo vietovėse – 14.

Anksčiau tai pavykdavo padaryti apie minutę greičiau. Šiek tiek pailgėjo ir gaisro lokalizavimo bei likvidavimo laiko vidurkis.

Susirinkime dalyvavęs Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Rimantas Steponavičius paragino išsiaiškinti priežastis.

Tačiau jis pasidžiaugė, kad Ukmergės rajonas, dar ne taip seniai buvęs apskrityje vienas gaisringiausių rajonų, pastaraisiais metais šio „titulo“ atsikratė.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Audrius Kuprionis kalbėjo apie tarnybos vykdomas prevencines priemones. Buvo vykdytos „Nedegink pievų žolės“, „Saugi javapjūtė“, „Kūrenk saugiai“, „Saugus mano būstas“ prevencinės akcijos, leidžiami lankstinukai.

Ataskaitiniame susirinkime koncertavo Senamiesčio pagrindinės mokyklos moksleiviai, vadovaujami pradinių klasių mokytojos metodininkės Irmos Leonavičienės ir muzikos mokytojos metodininkės Violetos Šanteriovos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)