Spausdinti šį puslapį

Padegėlis kelia grėsmę ir sau, ir kaimynams

Į namą Kreivojoje gatvėje ugniagesiai vyko jau ne kartą. Ukmergės PGT nuotr. Į namą Kreivojoje gatvėje ugniagesiai vyko jau ne kartą. Ukmergės PGT nuotr.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai Naujųjų metų naktį sulaukė iškvietimo.

Kelios minutės po vidurnakčio pranešta, kad rūksta dūmai iš Kreivoji gatvė 7 pažymėto medinio namo.

Šis namas, aplinkiniams žinomas kaip landynė, yra gerokai apdegęs. Liepsnos jį nuniokojo lapkričio mėnesį. Tačiau nuo tada šeimininkas niekur neišsikrausto ir retkarčiais užkuria apgriuvusią krosnį.

Dūmus pamatę kaimynai tuomet kviečia ugniagesius.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas sako, kad nuo lapkričio gauti keturi tokie pranešimai. Du iš jų – pirmomis šių metų dienomis.

Viršininkas pasakojo, kad atvykus ugniagesiams į Kreivosios gatvę pusamžis namo gyventojas juos vijo ir tikino nieko bloga nedarantis, pyko, kad aplinkiniai neduoda jam ramybės.

Tuo tarpu kaimynai apgriuvusios krosnies kūrenimą apdegusiame name vertina kaip didelį pavojų. Taip mano ir ugniagesiai, nes aplinkui stovi mediniai namai.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas ketina kreiptis į savivaldybę, kad ši padėtų spręsti situaciją, galbūt suteiktų apdegusiame name gyvenančiam žmogui laikiną pastogę.

„Prognozuojami šalčiai, jei žmogus liks ten gyventi ­– gali sušalti“, – įsitikinęs tarnybos vadovas.

Per paskutinę praėjusių metų savaitę ugniagesiai gelbėtojai mūsų rajone į nelaimes ir gaisrus iš viso buvo išvykę 5 kartus.

Gruodžio 26 d. Deltuvos seniūnijoje Jurginų kaime nuo kelio važiuojamosios dalies pašalintas nuvirtęs medis.

Gruodžio 29 d. skubėta į pagalbą policijai Anykščių g. 5 namo bute atidaryti durų.

Gruodžio 30 d. poilsio aikštelėje automagistralės Panevėžys–Vilnius 63 kilometre apdegė metalinis buitinių atliekų konteineris su šiukšlėmis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)